Hlavní obsah

Podívejte se dovnitř nejluxusnějšího Dreamlineru

Novinky, nčs

Ačkoliv vlastní soukromá letadla jsou výsadou zejména milionářů, to pravděpodobně nejluxusnější si může pronajmout kdokoliv. Tedy kdokoliv, komu nebude líto utratit za hodinu letu 56 tisíc liber, tedy přes milion a půl korun. Díky letecké přehlídce v Dubaji se dveře Dreamlineru otevřely i pro veřejnost.

Foto: Profimedia.cz

Luxusním Dreamlinerem letěl v lednu třeba prezident Zimbabwe Emmerson Mnangagwa. Po cestě do Moskvy si za to vysloužil kritiku. Za cenu letu by zaplatil v zemi roční plat pro 535 doktorů.

Článek

Boeing 787 s označením Dreamliner běžně pojme 240 až 335 pasažérů. Ovšem v úpravě od společnosti Deer Jet, která je i majitelem letounu, nabízí letadlo místo pouze pro 40 vyvolených. Však také využití jediného soukromého je zcela jiné než při komerčních letech.

Výrobní cena upraveného a dva roky sestrojovaného boeingu je astronomických 230 milionů liber, tedy necelých sedm miliard korun. Takovou sumu si nemůže dovolit ani naprostá většina majetných lidí. Připočítáme-li k celkové částce náklady na údržbu, pak je logické, že se letoun pronajímá zájemcům na jednotlivé cesty.

Počáteční i cílová destinace nehrají roli, letadlo vám přistaví kamkoliv. Hned po příchodu na palubu se o vás a další cestující začne starat personál, díky němuž si budete připadat skutečně jako král.

Na palubě pochopitelně nechybí nejmodernější vybavení, majestátní tmavý nábytek, salónek pro 16 osob, který může sloužit třeba k zábavě či obchodním jednáním. Samozřejmostí je také jídelna, kde se servíruje večeře podobná těm v luxusních restauracích.

Do New Yorku a zpět za 40 milionů

Pokud míříte třeba z jednoho konce světa na druhý, jistě přijde vhod ložnice s obří dvoulůžkovou postelí, svíčkami a televizí, kde načerpáte síly a z letadla vystoupíte jako vyměnění.

Pokud s vámi poletí více cestujících, ne všem musíte poskytnout tak okázalé prostředí, jako se bude nabízet vám. Pro 18 pasažérů je připravena jejich vlastní první třída, která i tak výrazně překračuje standard komerčních letů.

Pokud jste tedy vyhráli v loterii, zdědili rodinné impérium nebo se vám zkrátka dobře daří a nevíte, jak utratit přebytečné miliony, cesta tímto Dreamlinerem nabízí možnost, jak problém vyřešit. Vždyť jen zpáteční cesta z Prahy do New Yorku by vyšla na zhruba 40 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám