Hlavní obsah

Polštáře, do kterých raději obličej nezabořujte

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polštáře z dílny norského umělce Håkona Antona Fageråse vypadají, že přímo čekají, až do nich majitel zaboří hlavu po náročném dni. To by však zřejmě nebyl nejpříjemnější zážitek. Na první pohled nadýchané polštáře jsou totiž vyrobeny z bílého mramoru.

Foto: Profimedia.cz

Bílý mramor je v sochařství populárním materiálem.

Článek

Polštáře, které jsou k nerozeznání od těch běžných, nejsou tak křehké, jak na první pohled vypadají.

„Kvůli průsvitnosti a čistotě kamene se to může zdát, ve skutečnosti jsou však poměrně bytelné,” říká norský umělec, jenž k výrobě používá sekáčky a pneumatická kladiva.

Bílý mramor není v uměleckém světě žádnou novinkou. Působivá sochařská díla z mramoru dokážou perfektně vystihnout lidské emoce a vypadají velmi elegantně. Právě to dělá z bílého mramoru jeden z nejpoužívanějších materiálů v sochařství.

Cenami ověnčené kuchyňské prkénko vzniklo v garáži

Muži

„Většina mých děl je postavena na zobrazení křehkosti a zranitelnosti. Obvykle vyřezávám postavy a tváře, ale najdu si čas taky na mramorové polštáře,” říká umělec, který si polštář vybral i proto, že podle něj se mnoho krásných okamžiků v lidském životě odehraje právě v posteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám