Hlavní obsah

Přípravy Indiany Jonese 5 teprve začaly, Mission Impossible bude dříve

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Indiana Jones 5 je ještě úplně v začátcích, přestože zahraniční média už o pokračování informují roky. Fanoušci tak mohli mít dojem, že se už natáčí, ale není tomu tak. Steven Spielberg předal před časem režii Jamesi Mangoldovi.

Foto: Lucasfilm

Indiana Jones

Článek

Producent Indiany Jonese Frank Marshall uvedl, že psaní scénáře teprve začalo. Podobné scénáře se navíc obvykle dlouho předělávají, takže natáčení je ještě dost daleko.

S výměnou režiséra se také dá očekávat nový směr. Podle producenta je právě režisér James Mangold ten pravý: „Miluje tu sérii, je skvělý filmař a myslím, že má vztah k Harrisonovi.“

Indiana Jones patří k symbolům osmdesátých let a dnes už může působit trochu starosvětsky. Mangold má zřejmě sérii dodat postmoderní šmrnc, možná i jiný humor. Steven Spielberg ale Indianu neopouští, nechal si místo producenta. Premiéra filmu se neustále odkládá. Původně měla být v červenci 2019, pak se psalo o červenci 2020 a teď už to vypadá spíše na rok 2022. V té době už Harrisonu Fordovi bude osmdesát let.

Foto: ČTK/DPA/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Tom Cruise

Indiana Jones se objevil na scéně v roce 1981 ve filmu Dobyvatelé ztracené archy. Roku 1984 přišel Spielberg s druhým dílem Indiana Jones a chrám zkázy, pak následoval Indiana Jones a poslední křížová výprava v roce 1989 a Indiana Jones a království křišťálové lebky v roce 2008.

DiCaprio a Scorsese natočí retro thriller o zrodu FBI

Film

Také akční série Mission Impossible chystá pokračování - dokonce dvě současně. Měla by se dostat do kin v letech 2021 a 2022. Scénáře i režie se ujal Christopher McQuarrie a vedle Toma Cruise si zahrají Simon Pegg, Esai Morales, Vanessa Kirbyová a Rebecca Fergusonová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám