Hlavní obsah

DiCaprio a Scorsese natočí retro thriller o zrodu FBI

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Leonardo DiCaprio a režisérská legenda Martin Scorsese připravují film o sérii vražd indiánů, která souvisí s rozvojem zvláštního oddělení vyšetřovatelů, později známého jako FBI.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio

Článek

Velkolepý retro biják zatím nazvaný Killers of the Flower Moon má distribuovat společnost Paramount a spolufinancovat Apple, ale oficiálně to zatím žádná ze stran nepotvrdila. Film vychází ze stejnojmenné knihy Davida Granna, která se odehrává v Oklahomě ve dvacátých letech.

Tehdy nový útvar B.I. (Bureau of Investigation - úřad vyšetřování) se pustil do případů vražd zámožných indiánů. Ačkoliv domorodí obyvatelé patřili obecně k chudým, někteří z nich se vyšvihli, když se zjistilo, že pod jejich pozemky se nachází ropa. Velké peníze přitáhly taky zločince.

Foto: Právo

Martin Scorsese

Vývoj filmu se zasekl na měsíce kvůli rozpočtu, který je podle odhadů kolem 200 milionů dolarů. Vznikly spory, jestli se o projekt postará samotný Paramount, nebo by bylo lepší předat ho jinam, možná i internetovému Netflixu. Režisér Scorsese ale chtěl svou novinku uvést pouze v klasickém kině, i když u minulého filmu se Irčan s Netflixem dohodli.

Datum premiéry se zatím nikdo neodváží odhadovat, protože natáčet se nezačalo a Leonardo DiCaprio má hodně zaplněný diář. V poslední době měl herec úspěch s filmy jako Velký Gatsby, Vlk z Wall Streetu a v neposlední řadě Tenkrát v Hollywoodu, což je poslední opus Quentina Tarantina.

Aktuálně má hrát v dramatu The Black Hand podle předlohy Stephana Taltyho a v životopisném filmu Roosevelt, kde má ztvárnit hlavní roli amerického prezidenta Roosevelta. Režii má v tomto případě opět Martin Scorsese.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám