Hlavní obsah

10 filmů drsňáka Jasona Stathama. Se zbraní to vážně umí!

Novinky, mim

Jason Statham je britský herec. Věděli jste ale, že je i bývalý závodník ve skocích do vody a model? Jeho parketou jsou akční filmy, ve kterých nejde pro ránu a kopanec daleko. Vybrali jsme deset snímků, kde se Statham předvedl v tom nejlepším světle.

Foto: CinemArt

Jason Statham a Melissa McCarthyová

Článek

1. Kurýr

Frank Martin (Jason Statham) si vydělává jako profesionální kurýr, který s kamennou tváří a bez otázek převeze cokoli, kamkoli a komukoli. Zásilky zásadně neotevírá, ale toto pravidlo jednou poruší, čímž roztočí smrtonosná kola. Thriller roku 2002 natočili režiséři Corey Yuen a Louis Leterrier.

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Film

2. Mechanik zabiják

Arthur Bishop (Jason Statham) je elitní zabiják. Když je zabit jeho kamarád, vydá se ho s jeho synem pomstít. Film roku 2011 režíroval Simon West.

10 sci-fi filmů, které jsou kultovní a měli byste je vidět

Film

3. Postradatelní

Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger nebo Bruce Willis. Samé hvězdy akčních filmů. A ve filmu Postradatelní se potkali všichni. Tady není o hlášky, střelbu a bitky nouze. Snímek roku 2010 režíroval Sylvester Stallone.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

4. Čistá práce

Toto akční krimi bylo natočeno podle skutečné loupeže, která se stala v roce 1971 v londýnské bance Lloyds. V hlavních rolích ve filmu o korupci, vraždě a sexuálním skandálu se představili Jason Statham a Saffron Burrowsová. Snímek roku 2008 natočil režisér Roger Donaldson.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

5. Rychle a zběsile 7

Ani v sedmém díle této ságy o rychlých autech a nelegálních závodech nechybějí Vin Diesel, Paul Walker a Michelle Rodriguezová. Jason Statham si tu zahrál záporáka, který je chce zabít. Akční snímek roku 2015 natočil režisér James Wan.

Zachraňte vojína Ryana, Pianista, Statečné srdce. 10 válečných filmů, které stojí za to vidět

Film

6. Zastav a nepřežiješ

Pokud se nájemný vrah Chev Chelios (Jason Statham) zastaví, v krvi mu převládne jed a zabije ho. Musí si proto stále udržovat určitou hladinu adrenalinu. Přežije? Režie se ujali Mark Neveldine a Brian Taylor, film měl premiéru roku 2006.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

7. Podfu(c)k

Obří diamant, parta zlodějů, hazard i zabíjení. A samozřejmě humor. Akční film roku 2000 natočil režisér Guy Ritchie. Kromě Jasona Stathama se v něm objevili například Stephen Graham, Alan Ford a Brad Pitt.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

8. Rallye smrti

Jason Statham a rychlá auta, to jde zkrátka k sobě. Bývalý slavný automobilový závodník Jensen Ames se dostal do vězení za vraždu, kterou nespáchal. Shodou okolností nastoupil trest ve věznici, ve které se jezdí tak zvané Rallye smrti, které se vysílá online a má spoustu fanoušků. Kdo vyhraje pár závodů, získá svobodu. V závodech se ale taky hodně umírá... Ředitelka věznice hned Jensena využije ke klamání diváků. V závodě totiž zemřel oblíbený Frankenstein, který jezdí v masce. Diváci o jeho smrti zatím neví, Jensen se za něj tedy v klidu může vydávat. Stačí vyhrát jeden závod a bude osvobozen... Film vzniknul podle povídky od Iba Melchiora, roku 2008 ho natočil režisér Paul W.S. Anderson.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

9. Špion

Susan Cooperová (Melissa McCarthyová) je analytička a pravá ruka agenta CIA Bradleyho Finea (Jude Law), do kterého je zamilovaná. Její práce není moc akční až do doby, kdy je jako tajná agentka nasazena do jednoho případu, který má zájem vyřešit i jiný agent jménem Rick Ford (Jason Statham). Akční komedii roku 2015 natočil režisér Paul Feig.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

10. Cellular

Jessica Martinová (Kim Basingerová) je znenadále unesena na neznámé místo, přičemž vůbec neví, proč ani kým. Únosce vede Jason Statham. Jessice se podaří telefonicky se spojit s náhodným číslem. Muži (Chris Evans), který to zvedne, řekne, co se jí stalo a že potřebuje pomoct. V jeho rukách je tak najednou její osud. Film roku 2004 natočil režisér David R. Ellis.

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám