Hlavní obsah

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli chcete vidět akci, pusťte si film s Brucem Willisem. Holohlavý drsňák vám předvede, jak zkrotit bandu nepřátel, a ještě u toho trousí jednu vtipnou hlášku za druhou.

Foto: Reuters

Bruce Willis má smysl pro humor.

Článek

1. Smrtonosná past

Tento snímek odstartoval hvězdnou kariéru Bruce Willise. Ten jako newyorský policista John McClane zachraňuje lidi ohrožené teroristy na vánočním večírku. Akční snímek roku 1988 natočil režisér John McTiernan.

Zachraňte vojína Ryana, Pianista, Statečné srdce. 10 válečných filmů, které stojí za to vidět

Film

2. Poslední skaut

Bruce Willis a Damon Wayans jsou v této akční komedii perfektní dvojkou. Zatímco Willis hraje policistu, jehož sláva už vzala za své stejně jako jeho chátrající manželství, Wayans se představuje jako bývalý hráč amerického fotbalu Jimmy, který chce vypátrat, kdo nechal zabít jeho sexy přítelkyni Cory (Halle Berry). Willis a Wayans spojí síly a výsledkem je thriller plný jejich doplňujících se hlášek. Film roku 1991 natočil režisér Tony Scott.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

3. Šestý smysl

Osmiletý Cole Sear vidí duchy s děsivým zevnějškem jasně prozrazujícím příčinu smrti a psycholog Malcolm Crowe se mu snaží pomoct, závěr případu ale ostříleného doktora překvapí. Mysteriózní horor roku 1999 natočil režisér M. Night Shyamalan, hlavní role obsadili Bruce Willis a Haley Joel Osment.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

4. Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Devadesátá léta, režisér Quentin Tarantino a John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Uma Thurmanová, Christopher Walken, Bruce Willis, Harvey Keitel, Amanda Plummerová a další skvělí herci. V roce 1994 vzniknul jeden z nejkultovnějších snímků, který vypráví spletité příběhy z podsvětí různých lidí, jejichž osudy se nakonec spojí.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

5. 12 opic

V letech 1996 a 1997 někdo vypustil do ovzduší smrtelný vir, který zabil 99 procent lidí. Přeživší žijí pod zemí a vědci se snaží vyvinout protilátku, díky které by se lidi mohli vrátit zase na světlo. Film se odehrává roku 2025, kdy jsou do minulosti posíláni vězni, aby zjistili, co přesně se v devadesátých letech stalo. Jedním z nich je i Bruce Willis, výborný ve vedlejší roli tam je Brad Pitt. Sci-fi roku 1995 natočil režisér Terry Gilliam.

10 tipů na filmy s Bradem Pittem, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

6. Smrt jí sluší

Co se stane, když přelstíte smrt? Dvě dávné kamarádky, které se poslední roky nenávidí, se dostanou ke kouzelnému elixíru, díky kterému zázračně omládnou. S drobnými úpravami těla jim pomáhá i plastický chirurg, manžel jedné z nich. Nic ale netrvá věčně. V komedii, kterou roku 1992 natočil režisér Robert Zemeckis, excelovali Meryl Streepová, Goldie Hawnová a Bruce Willis.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

7. Pátý element

Jak vypadá New York ve 23. století? Auta lítají vzduchem a na Zemi se řítí ohnivá koule, která má naši planetu zničit. Tomu se snaží zabránit mnich Cornelius, bývalý tajný agent Korben Dallas a Leeloo, mimozemšťan s podobou krásné dívky, která je Pátým elementem k vodě, vzduchu, zemi a ohni. V záchraně lidstva se jim snaží zabránit Zorg. Ve sci-fi komedii, kterou roku 1997 natočil režisér Luc Besson, hlavní role zahráli Bruce Willis, Ian Holm, Gary Oldman a Milla Jovovichová.

10 sci-fi filmů, které jsou kultovní a měli byste je vidět

Film

8. Můj soused zabiják

Bruce Willis zde hraje nájemného zabijáka, který si odkroutí pár let ve vězení a přestěhuje se na klidné předměstí. Jenže i tam ho jeho minulost dostane. Jeho soused Matthew Perry žije nelehký život s manželkou a tchyní, které ho obě nesnáší a jen ho využívají, takže když zjistí, že je na Willisovu hlavu vypsána odměna, přemýšlí, jak to co nejlépe vytěžit. Krimi komedii v roce 2000 natočil režisér Jonathan Lynn.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

9. Expendables: Postradatelní

Když se spojí hlavní hrdinové všech akčních filmů, vznikne neskutečná show plná střílení, výbuchů a drsných hlášek. V tomto filmu režírovaném Sylvestrem Stallonem hráli Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis a Sylvester Stallone. Snímek měl premiéru roku 2010.

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Film

10. Sin City - město hříchu

Noirový thriller vykresluje město hříchu, kde korupce, prostituce a vraždy mají své místo. Film natočený ve stylu komiksu Franka Millera měl premiéru v roce 2005, režírovali ho Robert Rodriguez, Frank Miller a Quentin Tarantino a hráli v něm kromě Bruce Willise Jessica Albová, Mickey Rourke, Clive Owen, Elijah Wood, Benicio Del Toro, Josh Hartnett, Jaime Kingová, Michael Madsen nebo Brittany Murphyová.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám