Hlavní obsah

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Novinky, mim

Přemýšlíte, čím si okořenit nudný večer? Co takhle pustit si nějakou akční pecku, která vás nabitými scénami nenechá chvíli v klidu? Zkuste snímky s Jamesem Bondem, Indianou Jonesem či Brucem Willisem, nebo si vyberte z našich dalších filmových tipů.

Foto: Orion Pictures

Rambo 1

Článek

1. Terminátor 2: Den zúčtování

Deset let po neúspěšném pokusu zabít Sarah Connorovou, matku budoucího vůdce lidstva ve válce proti strojům, se do Los Angeles vrací z budoucnosti nový Terminátor, aby zlikvidoval už narozeného Johna Connora. Autor mnoha filmových hitů, režisér James Cameron v roce 1991 natočil pokračování Terminátora, které v hodnocení filmových nadšenců předčilo první díl této sci-fi podívané.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

2. Dobyvatelé ztracené archy

Režisér Steven Spielberg v roce 1981 natočil dnes už legendární dobrodružný film ze série o archeologovi Indianovi Jonesovi, kterého hraje Harrison Ford. S Indym se podíváte na zajímavá místa plná starobylých vykopávek a zažijete s ním hodně akčních situací. Archu, kterou Jones hledá, totiž nechce jen on sám, ale i jeho mocní nepřátelé.

Pokoj pro malého milovníka Indiany Jonese v českém podání

Bydlení

3. Smrtonosná past

Milovníci drsňáka Bruce Willise by si neměli nechat ujít tento film režiséra Johna McTiernana z roku 1988. Willis hraje policistu, který přijede na vánoční večírek za svou ženou, ale do budovy, kde se akce koná, vtrhne německý terorista Hans Gruber (Alan Rickman) a všechny zajme. Všechny kromě Bruce, samozřejmě.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

4. Gladiátor

Víc než dvě hodiny dlouhé historické drama režiséra Ridleyho Scotta z roku 2000 je plné akčních gladiátorských soubojů, ve kterých exceluje hlavně bojovný hrdina v podání Russella Crowea, kterému role generála Maxima vynesla Oscara. Ve vedlejší roli Commoda září Joaquin Phoenix.

Život gladiátora byl krutý, krvavý a osamělý

Muži

5. Smrtonosná zbraň

Další akční pecka z osmdesátých let. V roce 1987 ji natočil režisér Richard Donner, hlavní role ztvárnili Mel Gibson a Danny Glover. Ti zahráli nové policejní parťáky, kteří si nejdřív nepadli do oka, ale při řešení přiděleného případu si začínají rozumět. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování.

Historické filmy, které možná nejsou přesné jako dějiny, ale rozhodně vás zaujmou

Film

6. Bourneovo ultimátum

Režisér Paul Greengrass v roce 2007 představil akční podívanou s Mattem Damonem v hlavní roli elitního agenta, který zjišťuje střípky ze své minulosti. Jde o třetí film ze série o Jasonu Bourneovi.

Matt Damon: Za Bournea budu vždycky vděčný

Styl

7. Poslední skaut

Režisér Tony Scott v roce 1991 natočil kultovní akční biják s Brucem Willisem v hlavní roli. Pokud milujete snímky, kde se hodně střílí a mluví sprostě, tohle je film pro vás. Willis hraje policistu, kterého všichni nenávidí, ale díky úspěšné akci se mu podaří zachránit nejen vlastní dceru, ale i svou pověst a manželství.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

8. Skála

Skála je film z roku 1996, který režíroval Michael Bay. Hlavní role ztvárnili herci Sean Connery, Nicolas Cage a Ed Harris. Generál amerického námořnictva Francis Hummel (Ed Harris) ukradne z přísně střeženého armádního skladu patnáct raket s mimořádně nebezpečným nervovým plynem, zabarikáduje se s nimi v proslulém bývalém vězení Alcatraz i s turisty a vyhrožuje Pentagonu, že pokud mu nedají sto milionů dolarů pro odškodnění rodin padlých vojáků, odpálí je.

Bruce Willis nevyměkl. Přichází s další akcí ze staré školy

Kultura

9. Rambo: První krev

Sylvester Stallone je snad prototypem akčních hrdinů. V roce 1982 natočil režisér Ted Kotcheff příběh, ve kterém Stallone hraje vojáka Ramba, který se vrací z vietnamské války a absolutně nechápe současný svět mimo bojiště. Přijíždí do podhorského městečka, kde se nechá rozčílit šerifem, který tím, že ho chce zatknout, nejdřív netuší, jaké peklo rozpoutal. Rambo se schová do lesa a likviduje jednoho policistu po druhém.

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Film

10. Goldfinger

Vidět alespoň jednoho Jamese Bonda je snad povinnost. Jestli si moc nepotrpíte na současný styl natáčení a upřednostňujete klasický Hollywood, zkuste si pustit tento snímek z roku 1964. Natočil ho Guy Hamilton a role agenta 007 se zhostil Sean Connery. Goldfinger je v pořadí třetí film o Jamesi Bondovi a adaptací sedmého románu spisovatele Iana Fleminga o této postavě z roku 1959. Příběh o tom, kterak Bond dostane za úkol zjistit, jakým způsobem se daří ilegálně obchodovat se zlatem milovníkovi tohoto drahého kovu Goldfingerovi, byl první bondovkou, která se stala trhákem. Také je to první film o agentu 007, kde Bond řídí legendární vůz Aston Martin.

James Bond je lukrativní role, přesto ne všichni herci, kteří byli osloveni, aby ho hráli, nabídku přijali. Kdo měl hrát Bonda, ale nakonec to bylo jinak, se dozvíte zde.

Vůz Jamese Bonda se prodal za 149 milionů

Koktejl

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám