Hlavní obsah

Rage Against the Machine v září nepřijedou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká kapela Rage Against the Machine v Praze v září nevystoupí. Pořadatelé oznámili, že koncert byl odložen.

Foto: Live Nation

Rage Against the Machine

Článek

Poté, co byla zrušena drtivá většina velkých letních koncertů, padají už i ty podzimní. Rage Against the Machine, jedna z mála kapel, která má právo na přívlastek kultovní, v září nedorazí. Skupina byla jednou z ikon devadesátých let. Prorazila v roce 1992 agresivní směsí funky basy, těžkých riffů a rapu.

Album nazvané prostě Rage Against the Machine vládlo hitparádám a nasbíralo několik cen. Následovala skvělá deska Evil Empire a třetí (The Battle Of Los Angeles) z roku 1999 získala nominaci na cenu Grammy v kategorii nejlepší rockové album. Poté se formace rozpadla.

A přece točí. Woody Allen uvede nový film v září

Film

Minulý rok se Tim Commerford, Zack de la Rocha, Tom Morello a Brad Wilk dali dohromady a začali hrát, jenže comebackové turné zastavila pandemie. Náhradní termín koncertu zatím nebyl ohlášen, lístky zůstávají v platnosti.

„Rage Against the Machine odkládají zářijové koncerty roku 2020 v Praze, Krakově a Vídni na dobu, kdy si budeme jisti, že budou pro naše fanoušky bezpečné. Pokud zdraví, místní vláda a bezpečnost dovolí, vrátíme se do Evropy na podzim 2021. Dáme vám vědět, jakmile budeme mít potvrzený plán turné. Upřímně doufáme, že každý z vás a z vaší rodiny a přátel je zdravý a v pořádku a že hudba vám i nadále přináší útěchu a inspiraci. Těšíme se na vás v příštím roce,” vzkázala kapela.

Reklama

Výběr článků

Načítám