Hlavní obsah

Za znásilnění sestry a sestřenice poslal soud muže na 8,5 roku do vězení

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Trest 8,5 roku vězení si má ve vězení odpykat 28letý muž za znásilnění dvou nezletilých dívek, své sestry a sestřenice. Jedna z dívek v době, kdy ji měl začít zneužívat, byla ještě v předškolním věku. Muž vinu před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem popřel, podle něj se nic takového nestalo. Rozsudek zatím není pravomocný, muž se na místě odvolal.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný před senátem ústeckého krajského soudu

Článek

Podle obžaloby docházelo ke znásilnění na Lounsku. Obžalovanému bylo v době, kdy se měl uspokojovat na své sestře a sestřenici, 15 let. Jedna z dívek se prý později svěřila své kamarádce. „Říkala, že zažila něco, co se bojí říct. Že v dětství byla u babičky sexuálně obtěžována bratrancem,“ vypověděla svědkyně. „Svěřila se mi. Na to, v jakém byla stavu, si to asi nevymyslela,“ uvedla další ze svědkyň.

Vylákal z dívek nahé fotky, jednu ze školaček pak měl i znásilnit

Krimi

Svou o šest let mladší sestru muž podle obžaloby sexuálně zneužíval nejméně od března 2009 do roku 2014, vždy, když rodiče nebyli doma. Oběma dívkám měl pouštět několikrát nahrávky pohlavního styku. Muž tak byl obžalován nejen ze znásilnění, ale i přečinu ohrožování výchovy dítěte a šíření pornografie.

Svou vinu obžalovaný jednoznačně odmítl. „Trvám na tom, že se nic z toho nestalo,“ uvedl u soudu. Jeho sestra podle něj už v minulosti pomluvila skoro celou rodinu. „Mstí se, že mám fungující vztah, vždy měla problém, když jsem měl nějakou partnerku,“ uvedl.

Dívky si prý vymýšlejí 

Soud dal ale zapravdu obžalobě. „Naprosto jednoznačně jsme se přiklonili na stranu poškozených. Shodně dívky popisovaly okolnosti, při kterých k trestné činnosti docházelo. Uvedly, že obžalovaný jim řekl, aby o věci nikde neříkaly, že to bude jejich tajemství,“ řekla předsedkyně senátu Halka Lacinová.

Muž na útěku z psychiatrické léčebny znásilnil v Praze dítě

Krimi

Rodina stála na straně obžalovaného, dívkám nevěří. Otčím jedné oběti činu a obžalovaného u soudu řekl, že nevěří, že by obžalovaný něco takového mohl udělat, dívka si prý v dětství často vymýšlela.

Dívky si ale nesou následky dodnes. Jejich věrohodnost potvrdili u soudu znalci. Jedna z nich trpí nespavostí, neurózami a úzkostí. Brala léky a dodnes navštěvuje psychoterapeuta. „Dodneška jsem se s tím, co mi bratr udělal, nevyrovnala a nevím, jestli se mi to někdy podaří,“ vzkázala dívka soudu, jak jí čin změnil život. Soud přiznal obětem odškodnění ve výši 350 tisíc a 450 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám