Hlavní obsah

Vedle mačety a nožů ležely sonety. Recidivista se po přepadení skrýval v chatce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebezpečného recidivistu zadrželi kriminalisté v Praze. Podezřelý podle policie přepadl s pistolí v ruce a s kumpánem dalšího muže na Žižkově a vykradl mu byt. Nedlouho předtím byl přitom ozbrojený muž propuštěn z vězení. Při zadržení v zahrádkářské kolonii měl 31letý muž u sebe řadu zbraní a taktickou vestu, kterou používají speciální jednotky. Policejní zásah i samotné přepadení zaznamenaly kamery.

Zadržení ozbrojeného recidivisty Video: Policie Č

 
Článek

O zadržení v pondělí informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová. K loupežnému přepadení došlo na začátku února, podezřelý podle mluvčí přepadl s pistolí v ruce na Žižkově 30letého muže, který právě odemykal dveře svého přízemního bytu.

Zatýkání v Praze. Jedna loupež za druhou, peníze se točily v hazardu

Krimi

„Z ničeho nic k němu přiběhli dva muži a pod pohrůžkou střelné zbraně ho jeden z nich nutil k vydání věcí a peněz. Přepadený ihned z místa utekl na nedalekou benzínovou čerpací stanici, odkud zavolal policii. Oba muži poškozeného pronásledovali a jeden z nich se na místo vrátil, kdy využil daného momentu a vyrazil násilím dveře bytu,” sdělila Siřišťová s tím, že z bytu sebral elektroniku a další věci za několik desítek tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Recidivista se skrýval v zahrádkářské kolonii, měl kolem sebe spoustu zbraní

Jestli muž lupiče znal, nebo se jednalo o náhodnou oběť, policie neupřesnila. Když ozbrojený muž odcházel z bytu s ukradenými věcmi, narazil na kamaráda poškozeného, který se snažil pro něj cizího člověka zastavit. „To se mu bohužel nepovedlo, jelikož podezřelý ho ohrožoval střelnou zbraní a navíc ho i několikrát udeřil pěstí do obličeje a utekl pryč,” upřesnila mluvčí.

Marihuanu nechceš? Stejně dáš peníze. Policie hledá brněnského násilníka z videa

Krimi

Pomocí kamerových záznamů se policisté dostali na stopu recidivistovi, který si měl nedlouho před přepadením odpykat předchozí trest za podobnou trestnou činnost. „Vzhledem k tomu, že díky své kriminální minulosti zná metody policie, úspěšně se zadržení vyhýbal až do poloviny dubna,” zmínila Siřišťová.

Foto: Policie ČR

Zadržení nebezpečného recidivisty v Praze

Policisté podezřelého zadrželi v jeho úkrytu v zahrádkářské kolonii na Praze 9. Uvnitř našli mačetu, muž měl kolem svého lůžka ještě dalších osm bodnořezných zbraní a rovněž taktickou vestu, jakou používají speciální jednotky.

Mladík s nožem napadal lidi na Zlínsku

Krimi

Zřejmě se ale věnoval i četbě klasické literatury, mezi zbraněmi ležely Sonety Michelangela Buonarrotiho.

Foto: Policie ČR

Zadržený recidivista měl u sebe mačetu

„Jako důvod svého ukrývání uvedl, že se bál vysokého trestu, který mu opět hrozí,” dodala mluvčí s tím, že muže vyšetřovatelé obvinili z vydírání, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozí až osm let vězení. Soud podezřelého poslal do vazby. Jak je to s jeho kumpánem, který měl být u přepadení na Žižkově, policie neupřesnila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám