Hlavní obsah

Mladík s nožem napadal lidi na Zlínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Rozsáhlý případ krádeží a loupeží vyšetřují kriminalisté na Zlínsku. Zadrželi 18letého mladíka podezřelého z napadání zejména seniorů, okrást ale měl také 15letého hocha. Podle vyšetřovatelů lidem hrozil nožem. Soud podezřelého poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté mladíka obvinili z loupeží, krádeží a neoprávněného opatření platebního prostředku, čehož se měl dopustit v minimálně deseti případech ve Zlíně a Otrokovicích. Hrozí mu až deset let vězení.

O případu v pátek informovala mluvčí policie Monika Kozumplíková, národnost obviněného neupřesnila, hovořila o muži „ze sousedního státu”.

Lupič v centru Brna přepadl invalidu a těžce ho zranil

Krimi

„V době od poloviny září až do začátku listopadu loňského roku se zaměřil většinou na seniory a hendikepované muže, které napadal převážně nečekaně, v úmyslu získat majetkový prospěch. K prvnímu případu došlo ve Zlíně na ulici Soudní, kde zaútočil na patnáctiletého chlapce, kterého chytil pod krkem a vyhrožoval mu zabitím, když mu nedá svůj mobilní telefon a značkovou obuv, kterou měl chlapec na sobě,” zmínila mluvčí.

Žena zabavila muže před nádražím v Brně. Útočník mu dal pěstí a vzal mobil

Krimi

Napadený mu podle vyšetřovatelů všechno dal, protože se bál o život. V dalších případech okradl podle policie mladík převážně lidi seniorského věku, kterým bral peněženky z kapes.

„V jiných případech neváhal použít násilí nebo pohrůžku násilím za použití nože. Kriminalisté zadrželi mladého muže bez domova v polovině listopadu, krátce po poslední loupeži. Po výslechu putoval do policejní cely. Muž se ke všemu, co mu policisté kladli za vinu, přiznal,” upřesnila Kozumplíková.

Školáci nastříkali muži do očí slzný plyn a vyloupili mu byt

Krimi

Policie podala státnímu zastupitelství návrh na vzetí podezřelého do vazby, s čímž později po návrhu žalobce soud souhlasil. Policie případ dál vyšetřuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám