Hlavní obsah

Zatýkání v Praze. Jedna loupež za druhou, peníze se točily v hazardu

Praha

Hned několik souvisejících přepadení různých prodejen zboží, trafik a sázkových kanceláří vyšetřují policisté v Praze. Dva lidé kvůli tomu skončili ve vazbě. Zásahy proti nim zaznamenala policejní kamera. Obviněným, kteří podle policie v předem vytipovaných prodejnách hrozili obsluze střelnou zbraní, hrozí až 10 let vězení.

Zadržení podezřelých z přepadení obchodů v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová. Kdy přesně k loupežím došlo, policie neupřesnila, mluvčí hovořila o „předešlých dnech”.

Loupež na benzínce v Praze byla fingovaná, jedna z komplicek si koupila motorku

Krimi

„Jeden z podezřelých ohrožoval střelnou zbraní obsluhu a přitom si do tašky ukládal kartony cigaret a peníze z pokladen. Druhý mezitím hlídal vchod a zajišťoval hladký průběh akce. Podezřelí si během loupeží odskočili i mimo Prahu, konkrétně do obce Měchenice, kde se vloupali do prodejny smíšeného zboží,” uvedla mluvčí.

Jednoho z podezřelých (39 let) dopadli policisté zrovna, když se vracel z kasina v pražském Karlíně. Podle Siřišťové tam prohrál většinu uloupených peněz, ale ke svému autu již nestihl dorazit.

Foto: Policie ČR

Zadržení podezřelých z přepadení obchodů v Praze

„Na ulici na něj totiž čekali kriminalisté, kteří ho za užití donucovacích prostředků zadrželi. Nalezli u něj střelnou zbraň a prostředky k maskování. Druhého z dvojice kriminalisté dopadli u herního automatu v Praze 5, kde zrovna utrácel peníze z trestné činnosti. I zadržení sedmatřicetiletého muže se neobešlo bez použití donucovacích prostředků,” popsala mluvčí.

Prověřováním policisté zjistili, že se jedná o recidivisty. Škodu, kterou během třech dnů způsobili, policie zatím odhadla na 250 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Policie našla u zadržených rovněž zbraň

Případ policie prověřuje jako loupež, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám