Hlavní obsah

V odkysličeném skladu na jablka se na Olomoucku udusili dva cizinci

Právo, mhr
Medlov-Králová

Tragédie se odehrála minulý týden v pondělí v areálu ovocnářské firmy v Medlově-Králové na Olomoucku. V boxu na skladování jablek, v němž je minimum kyslíku, se pozdě večer udusili dva pracovníci, podle informací Práva Ukrajinci ve věku 31 a 32 let.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Oba muže objevil v bezvědomí jejich kolega. „Podle prvotních informací si cizinci měli jít do hermeticky uzavřeného bezkyslíkového skladu pro jablka. Dovnitř měli vejít revizním vstupem v uzamčených vratech. Cizinci pro firmu pracovali několik let, do skladu šli pravděpodobně mimo pracovní dobu. I přes rychle poskytnutou první pomoc oba zemřeli,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Skladování v prostředí s velmi nízkou hladinou kyslíku se v ovocnářství používá, aby ovoce vydrželo co nejdéle v dobrém stavu. Cizinci podle všeho věděli, že vstupují do nebezpečného prostředí. Mohlo tam být nejvíc 1,5 procenta kyslíku.

Při požáru odpadků v domku v Plzni se udusil starší muž

Krimi

Pomoci Ukrajincům už nemohli ani přivolaní záchranáři, kterým asistovali hasiči a policisté.

„Na místo vyjely dvě posádky z Uničova a ze Šternberka. Prováděly zhruba půl hodiny resuscitaci a srdeční masáž, obnovit srdeční aktivitu se jim však bohužel nepodařilo,“ sdělila Právu ve čtvrtek ředitelka Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Andrea Rakovičová.

Ve vzteku udusil sousedku, soud mu potvrdil dvanáct let

Krimi

Celou tragickou událost i nadále prověřují policisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám