Hlavní obsah

Za udušení Vietnamců v kontejneru dostali pašeráci až 27 let vězení

Novinky, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vězení na 13 až 27 let poslal v pátek londýnský soud čtveřici mužů, kteří byli shledáni vinnými z pašování a smrti 39 Vietnamců v přepravním kontejneru ve městě Grays poblíž Londýna. Těla byla nalezena 23. října roku 2019.

Foto: Reuters

Britská policie našla v kamionu 39 mrtvol

Článek

Dva vůdci pašeráckého gangu mají jít na 27 a 20 let do vězení. Řidič kamionu byl odsouzen na 13 let a čtyři měsíce a čtvrtý muž na 18 let.

V kontejneru bylo nalezeno 31 mužů včetně dvou patnáctiletých chlapců a osm žen. Nejstarší oběti bylo 44 let. Později se ukázalo, že všichni lidé pocházeli z Vietnamu. Každý z nich zaplatil za převoz do Velké Británie více než 10 tisíc eur (kolem 270 tisíc korun).

Pašeráci nechali na Sahaře bez vody a jídla desítky migrantů

Svět

Chladírenský kontejner připojený k tahači se na jihovýchod Anglie dostal z belgického přístavu Zeebrugge. Všichni lidé uvnitř zemřeli na kombinaci horka a nedostatku kyslíku v kontejneru. Podle odborníků teplota v uzavřeném kontejneru vzrostla během přechodu z Belgie do Anglie na 40 stupňů. Migranti neměli šanci na přežití.

Stíháno je v této souvislosti kromě 25letého Robinsona ještě několik dalších lidí. Z 39násobného zabití byl obviněn i 43letý Gheorghe Nica. Údajný člen pašeráckého gangu s britským a rumunským občanstvím se středečního soudního jednání stejně jako Robinson účastnil skrze videohovor, vinu ovšem popřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám