Hlavní obsah

Trasovat hygieně pomáhají i policisté včetně tiskových mluvčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

První policisté z Jihomoravského kraje pomáhají od pondělí hygienikům s trasováním kontaktů nakažených koronavirem. Do akce v boji s covidem-19 vyrazili například i tiskoví mluvčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté byli na trasování vyškoleniVideo: Policie ČR

 
Článek

„První desítka policistů zahájila výpomoc hygienickým stanicím při trasovaní kontaktů s osobami nakaženými covidem-19. Pro to, aby mohli tuto činnost vykonávat, museli absolvovat odborné školení,“ oznámil mluvčí policie David Chaloupka.

Babiš: Hygiena trasování stíhá, policisté se mají zaměřit na roušky

Domácí

Mezi trasujícími policisty jsou i tiskoví mluvčí z jednotlivých okresů Jihomoravského kraje. Podle Chaloupka bude v dalších dnech vyškolena další čtyřicítka policistů, aby hygienikům pomohla.

O pomoci policistů rozhodl Ústřední krizový štáb již na počátku října s tím, že policie pro tyto potřeby vyšle až 250 mužů zákona.

Podle policejního prezidenta Jana Švejdara by mohli pomáhat plošně, tedy na území celé České republiky. „Policisté by měli být využíváni ke třetím hovorům, to znamená ke zjišťování kontaktů na základě požadavků hygienické stanice,” řekl tehdy Švejdar s tím, že policisté se k této práci hlásí dobrovolně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám