Hlavní obsah

Starosta měl týrat manželku i dceru

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schopný starosta, pečlivý hospodář a dobrý otec, nebo zlovolný tyran, který roky trýznil svou manželku i dceru, aniž si toho okolí všimlo? Před touto otázkou stojí brněnský krajský soud, před nímž se z týrání a těžkého ublížení na zdraví zpovídá dlouholetý starosta jedné malé moravské obce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle státního zastupitelství muž nejméně od roku 2006 až do května 2019 měl týrat svou manželku, navíc měl zle nakládat i se svojí nezletilou dcerou. Podle obžaloby si žena z více než třicetiletého soužití odnesla šrámy na těle i na duši v podobě posttraumatické stresové poruchy, s těžkou újmou na psychice prý vyvázla i dcera.

„Některé věci jsou překroucené. Moje žena měla tendenci lhát. Stokrát opakovaná lež se pak stává pravdou. Já jsem byl od ní pořád z něčeho obviňován. S manželkou jsem byl 32 let, chodili jsme spolu od 17 roků. Nevím, proč ode mě odešla,“ řekl trestnímu senátu obžalovaný starosta.

Muž v roce 1991 týral svou manželku. Nyní dostal tři roky

Krimi

Podle obžaloby měl manželku mimo jiné ponižovat a vulgárně jí nadávat, při péči o hospodářství zahrnující krávy, koně či slepice po ní prý také často agresivně vyjel, což se prý neobešlo bez chytání pod krkem či tvrdého naražení na zeď.

Násilí popřel

„Když už byly nadávky, tak vzájemné. Ona chtěla od krav víc mléka, ale nechtěla se dobytku víc věnovat. Kolem toho byly občas nehorázné hádky. Rozhodně jsem ji nijak agresivně pod krkem nechytal, maximálně jsem ji chytil za kšandy. Není pravdou ani to, že bych manželku chytil v kravínu za krk a narazil na stěnu. Dyť bych ji ani neuzvednul, kdyby to mělo být tak, jak je psáno v obžalobě,“ odmítl násilí vůči ženě.

Vybíjel si vztek na své babičce, policie obvinila muže z Klatovska z týrání

Krimi

Státní zastupitelství je přesvědčeno, že podobně neuctivě se muž choval i ke své školou povinné dceři. „Dostala párkrát na zadek, třeba když se za mě podepsala. To dostala i dvě rány proutkem. To naopak žena říkala, že ji trestám málo. A asi jsem jí někdy řekl, že je hloupá, to když tvrdila, že je super, když má dítě rozvedené rodiče, protože pak dostává peníze od obou dvou,“ prohlásil muž.

Rozplétání případu bude u brněnského soudu pokračovat výslechy svědků, znalců a prováděním dalších důkazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám