Hlavní obsah

Vybíjel si vztek na své babičce, policie obvinila muže z Klatovska z týrání

Právo, pab

Když měl špatnou náladu, vybíjel si vztek na své babičce. Několik měsíců tak 86letá žena z Klatovska zažívala se svým vnukem perné chvilky. Vše vyvrcholilo loni v listopadu, kdy už šlo seniorce o život a zasáhonut musela policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová Právu potvrdila, že 32letý muž je stíhán pro zločin týrání osoby žijící ve společném obydlí. Hrozí mu za to až osm let vězení. „Dvakrát až třikrát týdně se k ženě choval agresivně, sprostě jí nadával a útočil na ni fyzicky. Dále chodil po domě a demoloval nábytek,” uvedl zdroj obeznámený s případem.

Podle něj poškozená muži nijak neodporovala, protože měla strach.

Loni v listopadu si už důchodkyně myslela, že běsnění vnuka nepřežije. Po jednom z útoků si musela zavolat záchranku. „Nejprve ji stiskl ruce tak silně, až zmodraly. Pak s ní třásl a nakonec hodil do křesla. Následně bouchal dveřmi, dokud nerozbil jejich skleněnou výplň. Žena se chvěla strachy, nebyla schopná se postavit na nohy. Po příjezdu sanitky ji lékařka naměřila enormně vysoký tlak,” dodal zdroj.

Podle zjištění Práva si seniorka k sobě vnuka nastěhovala před třemi lety. „Neměl kde bydlet, tak mi ho bylo líto. Zpočátku byl bezproblémový a staral se o dům, ale poslední rok byl více agresivní než hodný. Dělal si nároky na všechno a já jsem mu raději neodporovala. Neměl jsem odvahu to někomu říct,” uvedla žena na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám