Hlavní obsah

Srdceryvný příběh osudu vojenského lékaře stál ženu z Brněnska půl milionu

Brno

Brněnští kriminalisté mají na stole další případ internetového podvodu uskutečněného po virtuálním seznámení. Tentokrát uvěřila žena domnělému americkému lékaři, který měl působit v Afghánistánu. Po jeho údajném povýšení měl dostat od armády nemalý důchod, cesta peněz do Česka ale byla podmíněná dalšími poplatky, a ty už šly právě z konta ženy. Dokud nezasáhla její rodina, stihla napálená žena naposílat neznámo kam přes půl milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Virtuální vztah 48leté ženy z Brněnska s domnělým zdravotníkem působícím v Afghánistánu se podle kriminalistů začal rychle a silně rozvíjet letos v létě.

„Líbivá konverzace na sociální síti vedená lámanou češtinou prý od začátku nenesla žádné známky možného podvodného záměru. Přinesla mimo jiné informace o zemřelé mamince pocházející z Prahy a zprávy o nelehkém osudu vojáka v nebezpečném prostředí,” informoval o případu mluvčí policie Bohumil Malášek.

Žena poslala falešnému lékaři přes milion, virtuální lásku zarazila až banka

Krimi

Údajný armádní lékař měl být ve finále povýšen do velitelské pozice, dostal také zlatou medaili a vojsko mu prý vyplatilo důchodový poplatek. „Jeho výše byla nemalá, jeden milion a sto tisíc dolarů. Právě tuto sumu by měl rád v bezpečí u své přítelkyně. Tím byla naplněna první část dobře promyšleného scénáře,” nastínil mluvčí.

Pak ale žena již jen platila - začalo to poplatkem pro přepravní společnost, pak přišel zádrhel v Sýrii, kde úřady zásilku s penězi údajně zadržely, přičemž uvolnění financí stálo zhruba 17 000 euro (cca 440 000 korun).

Herec to nebyl, ale nápadníka sehrál dobře. Žena z Hodonínska mu poslala stovky tisíc

Krimi

„Touto částkou už žena nedisponovala, tak si na úhradu poplatku vypůjčila v bance. Potom naštěstí už zasáhli rodinní příslušníci s tím, že příběh podle na internetu zveřejněných preventivních rad jasně vykazuje zámky v poslední době hodně využívaného modelu podvodu,” dodal Malášek s tím, že i tak poškozená poslala neznámo kam za měsíc více než půl milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám