Hlavní obsah

Herec to nebyl, ale nápadníka sehrál dobře. Žena z Hodonínska mu poslala stovky tisíc

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sympatická tvář zaujala ženu z Hodonínska, a tak s cizincem, který ji oslovil prostřednictvím internetu, navázala kontakt. Výsledkem je pro ni finanční ztráta zhruba 700 tisíc korun. Jak se totiž ukázalo, šlo o podvodníka, jenž si pro svou internetovou identitu „vypůjčil“ tvář argentinského herce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Příběh začal před několika měsíci pozdravem na sociální síti. Slovo dalo slovo, sympatie vypadaly oboustranné a virtuální vztah se čile rozvíjel. Do problémů se žena dostala, když soucitně reagovala na zprávu o problémech otce svého idolu.

„Měl být vážně nemocný a hospitalizovaný ve státě Mali a bylo potřeba získat peníze na jeho léčbu. Důvěřivá žena nakonec podlehla dojemnému přemlouvání a zaslala počáteční platbu. Dále už se příběh odvíjel klasickým způsobem,“ popsal ve čtvrtek mluvčí policie Petr Zámečník.

Neznámému s tváří herce – od kterého si identitu vypůjčil, policie neuvedla – žena nakonec zaslala téměř 700 tisíc korun. Peníze z ní lákal postupně pod různými záminkami.

Podvedli vás, musíte si půjčit, volal ženě ze Šumperska falešný bankéř

Krimi

„Její sympatický přítel jel za otcem a shodou nešťastných náhod se ocitl ve vězení. Na kauci k propuštění z vězení v Mali potřeboval další peníze. Pak následovaly různé poplatky: na cestu z Mali do Francie pro oba, pak na právníky, na odblokování účtu a další a další důvody,“ upřesnil mluvčí.

Za lásku zaplatila dva miliony korun „americkému vojákovi“

Krimi

Ženu jako by opustila obezřetnost, podezřelým okolnostem nepřikládala patřičnou váhu. „Příjemný Francouz měl telefonní číslo afrického Pobřeží slonoviny. Odeslané peníze nemířily na účet do francouzské banky, ale na různé účty několika zemí. O pozdní prozření se postarali příbuzní. Dohledali, že profilový snímek na sociální síti patří ve skutečnosti argentinskému herci. Pokračování románku už nebylo žádné, muž ukončil veškerou komunikaci,“ sdělil Zámečník.

Zaplatím za sex, pošli ale nejdřív poplatek. Policie obvinila Slováka z podvodů a hledá oběti

Krimi

Podobných případů řeší policisté nemálo, upozorňují ale, že dostat se k pachatelům, kteří takto míří na city a důvěru žen, je obtížné.

„Proto mějte na paměti, že musíte být ostražití a přiměřeně nedůvěřiví! Případů válečných veteránů, vojáků, zahraničních lékařů apod., kteří obrali své oběti o statisíce korun, již policisté zaznamenali mnoho. Ověřujte si proto pravou identitu svých protějšků. Neposílejte peníze virtuálním osobám, které znáte jen ze sociálních sítí a nikdy jste se nesetkali,“ apeloval mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám