Hlavní obsah

Neposlala ani štěňátka, ani hodinky. Žena z lidí vylákala více než čtvrt milionu

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Jindřichohradečtí kriminalisté dopadli pětadvacetiletou ženu z Prahy, která od jara loňského roku podváděla lidi na internetu. Celkem je pomocí desítek emailových adres, účtů na sociálních sítích pod smyšlenými jmény, několika bankovních účtů a desítek telefonních čísel připravila o více jak 270 tisíc korun. Prodávala zboží, které pak nedodala.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informovala mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová. „Na počátku svého podvodného jednání nabízela k prodeji na různých internetových serverech zvířata, konkrétně štěňata. Když jí tento „obchod“ přestal vynášet, rozhodla se pro změnu. Vrhla se na prodej různé elektroniky,“ popisovala počínání dívky Krausová.

Zadržená žena nabízela zboží, o které mají zájem především mladí lidé, a to chytré hodinky, chytré telefony a další zboží tohoto typu. Po kupujících požadovala zaslání peněz dopředu na účet, v některých případech lidé poslali zálohu, někteří celé částky.

Žena chtěla koupit na internetu psa. Přišla o 20 tisíc

Krimi

„Podstatné však je, že se nikdo nedočkal ani štěňátek ani elektroniky či jiného zboží. Žena si však na tučnou sumu peněz přišla. Na každého jednou dojde a platí to i v tomto případě. Podvedení lidé z celé republiky postupně začali mít podezření, že se svých peněz ani objednaných věcí nikdy nedočkají,“ zdůraznila Krausová s tím, že začala přibývat trestní oznámení, která shromažďovala jindřichohradecká kriminálka. Ta na případu pracuje několik měsíců a kriminalisté stále zjišťují další případy, kdy žena vylákala z lidí podvodně peníze.

„Pětadvacetileté ženě kriminalisté již sdělili obvinění ze spáchání zločinu podvodu. Její trestní stíhání je vedeno na svobodě,“ podotkla Krausová. Ženě hrozí za podvod až osm let vězení.

„Kriminalisté varují před podvodníky na internetu. Nenechte se ošálit zvláště nízkou cenou u standardně dražšího zboží. Už to je podezřelé. Nezasílejte peníze na účet prodávajících předem a snažte se nakoupit u prověřených uživatelů, kteří již mají na prodejních portálech pozitivní historii,“ dodala Krausová.

Reklama

Výběr článků

Načítám