Hlavní obsah

Chtěl elektromobil z Německa, místo toho přišel o peníze

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Výhodná nabídka elektromobilu Tesla zaujala na jednom z německých inzertních portálů muže z Vyškovska. Zánovní vůz byl nabízen belgickou společností za cenu okolo 1,5 milionu korun. Muž se ihned pustil do vyjednávání, ale naneštěstí se mu nepodařilo prokouknut, že nekomunikuje s majitelem vysněného vozu, ale s podvodníkem. Policisté proto varují, že internetoví podvodníci neustále zdokonalují své triky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Že se jedná o podvod, bylo velmi těžké rozpoznat, prodávající elektronicky zaslal zájemci veškerou dokumentaci k vozu a vystavil zálohovou fakturu na téměř 380 tisíc korun. Protože se vše zdálo být v pořádku, poškozený tuto fakturu uhradil,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Natočili jsme si vás webkamerou, vydírají podvodníci Čechy

Bezpečnost

Den po zaplacení zálohy na muže čekalo ošklivé překvapení. „Do mailové schránky mu přišlo varování z inzertního serveru. Inzerát, na který reagoval, byl totiž podvodný. Muž tak přišel o peníze a ani vozu se s největší pravděpodobností nedočká,“ dodal Chaloupka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám