Hlavní obsah

Žena poslala falešnému lékaři přes milion, virtuální lásku zarazila až banka

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Další z případů podvodu založeného na domnělé lásce na internetové seznamce vyšetřují kriminalisté na Brněnsku. Čtyřicetiletá žena uvěřila zájmu údajného lékaře z Ukrajiny, který se měl starat o americké vojáky. Slibovaná společná budoucnost byla ale draze vykoupena – žena mu postupně poslala přes milion korun, a to i přesto, že měla nakonec jisté pochybnosti. Její cestu k finančnímu dnu zastavila až banka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informoval mluvčí policie Bohumil Malášek. Čtyřicetiletá žena z Brněnska si podle vyšetřovatelů začala s domnělým zdravotníkem ze seznamky dopisovat loni na podzim. Muž měl podle svého tvrzení pracovat pro humanitární organizaci Červený kříž na Ukrajině, kde se údajně staral o americké vojáky.

Utopila se mi rodina, tvrdil podvodník. Žena z Těšína mu poslala přes milion

Krimi

„Šestatřicetiletý muž mimo jiné v komunikaci sdělil, že k České republice má blízko. Do svých sedmi let prý žil na Blanensku. Ve zprávách se poškozená dozvěděla, že mu před nedávnem zemřel otec a posléze podlehla rakovině i maminka. Brzy došlo na lákavou společnou budoucnost,” popsal mluvčí seznamovací legendu, jejíž součástí byly plány na založení ortopedické kliniky v ČR.

Žena z Olomoucka poslala virtuálnímu lékaři s těžkým osudem dva miliony

Krimi

Před Vánoci chtěla žena poslat balík na Ukrajinu, muž to ale kvůli přísným pravidlům musel odmítnout, nabídl ovšem svou vlastní přítomnost v Česku. V tu chvíli se legenda proměnila v obchod s pohádkami – žena začala do vztahu investovat peníze.

Naďa z Ruska vylákala od muže z Olomoucka statisíce korun

Krimi

„Nutné testy před opuštěním nemocnice stály tři a půl tisíce dolarů. To mělo vyvážit pětatřicetitisícové kapesné vyplacené lékaři jako příspěvek na dovolenou. Když žena zaplatila, odstartovala etapu dalších a dalších mnohdy podivných požadavků. Přesto platila. Odměna pro náhradního lékaře činila deset tisíc dolarů. Náhradní telefon pro něj přišel na tři tisíce dolarů,” pokračoval Malášek ve výčtu finančních ztrát.

John z internetu slíbil ženě z Přerovska miliony dolarů, prodala kvůli tomu byt

Krimi

Žena peníze posílala ve virtuálních měnách, protože s klasickými platbami v dolarech byly problémy a údajně neodešly v pořádku, přičemž to nebyly zanedbatelné sumy.

Brzy se uvidíme, sliboval John. Žena z Brněnska poslala virtuálnímu příteli milion

Krimi

„Po půlroce začala žena tušit, že si dopisuje s podvodníkem. Uklidnila ji ale zpráva s přihlašovacími údaji k účtu lékaře. Na něm bylo více než 300 000 dolarů. Začala tedy posílat další peníze. Požadavky na platby byly opět originální – od poplatků za balík se zaslanými penězi až po odměnu za stažení žaloby za možné stíhání za praní špinavých peněz,” upřesnil mluvčí.

Naivní nápadníci poslali 1,5 milionu přitažlivým dívkám. Ve skutečnosti to byl mladík z Mostecka

Krimi

Celkem žena poslala na různé účty více než 1,2 milionu korun a podle policie by zřejmě posílala i dále, jenže zasáhla její banka. Ta vyhodnotila poslední platby jako rizikové. „Teprve potom žena pochopila, že si už skoro rok píše s podvodníkem,” dodal Malášek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám