Hlavní obsah

Popíjení a vířivka, navzdory koronaviru byl na diskotéce v Holešově mejdan

– Holešov
Novinky, kub

Správním řízením skončil večírek několika lidí na diskotéce v Holešově na Kroměřížsku. Na mejdanu neměl nikdo roušku a podle policie se tam popíjel alkohol, účastníci akce navíc používali nafukovací vířivku. Nouzový stav kvůli pandemii koronaviru ale podobné akce nedovoluje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mejdan se odehrál v noci z pátku na sobotu, o incidentu informovala mluvčí radnice v Holešově Hana Helsnerová na webu.

V brněnské hospodě se vesele kouřilo a pilo

Koronavirus

„V provozovně se vyskytovaly osoby bez roušek, podával se alkohol, kouřilo se uvnitř a navíc byla instalována a používána nafukovací vířivka. Za jiných okolností věříme, že by to byla pro mladé lidi jistě výborná party, nikoliv ale v tomto vyhlášeném nouzovém stavu, kdy se všichni ostatní ve svém chování omezují,” uvedla mluvčí s tím, že zjištěné přestupky budou předány správnímu úřadu.

Hospoda na Znojemsku měla i přes vládní nařízení otevřeno. Postih hrozí i hostům

Koronavirus

V Holešově, ve kterém žije zhruba 12 000 lidí, zjistila městská policie za poslední dva dny 11 porušení nařízení v rámci nouzového stavu.

Dodržování nařízení se kontroluje i v jiných městech Zlínského kraje, například strážníci ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku udělili již několik pokut ve výši 10 000 korun za nerespektování povinnosti nosit roušku nebo jinou ochranu úst a nosu. Informovala o tom ČTK.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám