Hlavní obsah

Otci se nechtělo jet pro opilou dceru, nechal ji odvézt na záchytku

Pardubice

Trojice sedmnáctiletých dívek, kterou v noci na sobotu zastihla nedaleko nočního klubu v Pardubicích hlídka městských strážníků, asi zapomněla na skutečnost, že s pitím alkoholu by měla ještě rok počkat. Vzhledem k jejich stavu a množství alkoholu v krvi je chtěli strážníci předat rodičům. Jednomu z rodičů se však nedovolali, druhý otec pak odmítl pro dceru přijet s odůvodněním, že to je do Pardubic daleko.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Ilustrační foto: protialkoholní záchytná stanice

Článek

„V Jiráskově ulici v Pardubicích si hlídka povšimla trojice dívek, které se nejistým krokem motaly v silnici. Všem bylo 17 let, všechny byly silně pod vlivem alkoholu a všechny pocházely z Královéhradeckého kraje. Za běžných okolností opilé děti předáváme rodičům. Tentokrát to ale nedopadlo,“ uvedl mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora.

U jedné z dívek intoxikace alkoholem dosáhla hodnoty 1,7 promile a vzhledem ke zhoršujícímu zdravotnímu stavu ji do Pardubické nemocnice převezla záchranná služba. Zbylé dvě nadýchaly 0,9 a 1,4 promile.

Žena se před strážníky v centru Plzně svlékla donaha

Krimi

„Dovolat se rodičům se podařilo pouze v jednom případě. Telefon zvedl otec a přislíbil, že pro dceru přijede. Vzápětí ale zavolal zpět, že si věc rozmyslel a protože Pardubice jsou pro něj daleko, tak se na místo nedostaví,“ pokračoval Sekora.

Foto: Městská policie Pardubice

Tyto hodnoty při kontrole alkoholu v dechu by sedmnáctileté dívky neměly nikdy nadýchat.

Strážníci tak museli hledat náhradní řešení.

„Hodinu po půlnoci se pracovníci Orgánu sociálně-právní ochrany dětí nejprve z Pardubic a potom z Hradce Králové snažili o vše možné, ale silně opilé děti nepřijme v takové chvíli ani dětský domov, ani zařízení Klokánek. Na řadu tedy přišla jako poslední možnost záchytná stanice, kde si dvě dívky počkaly na vystřízlivění a rodiče. Ti si je musí vyzvednout a také uhradit pobyt v tomto zařízení,“ upozornil mluvčí městské policie.

Záchytka odmítla opilce ze Sušice. Měl přes pět promile

Krimi

Rodiče opilé dívky tak stejně budou muset do sousedního kraje dojet, navíc jako prémie všechny tři provinilkyně ještě čeká řízení s Orgánem sociálně-právní ochrany dětí, kam strážníci jejich noční mejdan v Pardubicích oznamují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám