Hlavní obsah

Opilí mladíci zbili na Žďársku taxikáře, pak mu ukradli auto

Žďár nad Sázavou

Na policii a na záchytku dovedlo páteční alkoholové dobrodružství dva mladíky z Bystřice nad Pernštejnem. Poté, co si dali na kuráž, si objednali taxík, kterého se později po výhrůžkách a napadení taxikáře zmocnili. O případu v úterý informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pátek 18. března večer si zavolali 20letý mladík a jeho stále ještě mladistvý kamarád taxislužbu. Chtěli se nechat dopravit z Bystřice nad Pernštejnem do Velkého Meziříčí.

„Při cestě se chovali nevhodně, byli vulgární a narušovali řízení automobilu, proti čemuž se řidič opakovaně ohradil, agresivita přepravovaných mužů se ale stále stupňovala,“ popsala policejní mluvčí Kroutilová.

Agresivní žena napadla záchranáře na Náchodsku. Ve vězení může strávit pět let

Krimi

Mladíci začali řidiči vyhrožovat násilím, a když zastavil, skutečně ho napadli. Taxikář po několika utržených ranách pěstí a kopy nohou na nic nečekal a zvolil útěk. Pasažéři, odhodlaní pokračovat v cestě, se tak ujali volantu taxíku Škoda Octavia sami.

Do věci se záhy vložila policie, která se pustila za odcizeným vozem. Netrvalo to dlouho: dvojice dokázala dojet jen do necelých 15 km vzdáleného Nového Města na Moravě, kde policisté auto zastavili. Zjistili při tom, že už stačilo i nabourat.

„Oba mladí muži byli pod vlivem alkoholu, při dechových zkouškách jim policisté naměřili hodnoty přes dvě promile. Mladistvý řidič navíc ani nevlastní řidičský průkaz a byl pod vlivem drog, test u něho ukázal přítomnost amfetaminu, v nemocnici se podrobil lékařskému vyšetření. Oba pak v doprovodu policistů zamířili na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění na oddělení policie,“ shrnula mluvčí Kroutilová.

Parta zbila dvojici pod bezpečnostní kamerou v Hradci Králové

Krimi

O situaci policisté také informovali rodiče mladistvého chlapce. Ten si podle nich nevybral zrovna ideálního parťáka: starší z dvojice už byl v minulosti soudně trestán a aktuálně je v podmínce. „Nyní byl obviněn z přečinů pokusu ublížení na zdraví, vydírání a neoprávněného užívání cizí věci,“ uvedl kriminalista Radek Uhlíř. Výtečník teď může skončit ve vězení až na čtyři roky.

Tři paragrafy má na triku i jeho mladší společník, který se bude navíc zodpovídat kvůli svému výkonu za volantem z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám