Hlavní obsah

Oběť pobodání v Jihlavě utekla na ulici. Hrůzostrašná scéna skončila smrtí

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Ve vazbě si počká na soud muž, který se v sobotu odpoledne postaral v Jihlavě o hrůzostrašnou scénu. Jeho konflikt s druhým mužem skončil na ulici, kam jeho sok ještě stačil vyběhnout. Útok loveckým nožem ale pokračoval i před svědky a skončil smrtí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Když jsem vyšla z prodejny na ulici, viděla jsem pána na zemi, jak křičí. Myslela jsem, že je opilý,“ popsala Právu otřesný zážitek žena, která se stejně jako řada dalších lidí stala svědkem strašné scény. Nejpohotovější z přítomných záhy zavolali policii a záchranku.

Muž podezřelý z vraždy ženy na Frýdecko-Místecku zemřel

Krimi

„V sobotu vyjížděly policejní hlídky na základě oznámení do lokality ulice U Slunce v Jihlavě, kde mělo dojít ke vzájemnému napadení mezi dvěma muži. Po příjezdu se venku na ulici nacházel těžce zraněný muž, kterého si převzala do péče zdravotnická záchranná služba a převezla ho do nemocnice. Na místě se v té době nacházel i muž, který byl podezřelý z jeho napadení. Toho policisté zadrželi,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na ubytovně v Brně našli zavražděného muže. Policie obvinila 23letou družku

Krimi

Kriminalisté na místě našli i lovecký nůž a získali potřebná svědectví. „V rámci prověřování vyšlo najevo, že 36letý muž po předchozím konfliktu zaútočil na chodbě ubytovny na svého spolubydlícího. Zaútočil na něho nožem a způsobil mu více bodnořezných ran na různých částech těla. Napadený z ubytovny utekl na ulici, kam ho útočník pronásledoval a v útoku pokračoval. Svědci události na místo přivolali pomoc. Útočníka policisté zadrželi. Co bylo motivem činu, je předmětem dalšího vyšetřování. Útočník nebyl nikdy v minulosti soudně trestán,“ shrnul šéf vysočinské kriminálky Pavel Kubiš.

Doplnil, že 28letý pobodaný muž ještě týž den pozdě večer v nemocnici zraněním podlehl. V pondělí policisté zahájili trestní stíhání 36letého muže z vraždy a výtržnictví. Soud na obviněného uvalil vazbu a policejní eskorta ho převezla do Brna. Obviněnému hrozí až 18letý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám