Hlavní obsah

Drogy za dva miliony, policie zadržela gang dovozců pseudoefedrinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Skupinu šesti lidí zadržela policie kvůli podezření z dovozu chemikálií potřebných k výrobě povzbuzující drogy pervitin na Chebsku. Pseudoefedrin podle vyšetřovatelů vozili obvinění ze zahraničí, policie zajistila při domovních prohlídkách přes dvě kila této látky, z níž by šlo vyrobit drogu za zhruba dva miliony korun. Zatýkání zachytila policejní kamera.

Zadržení gangu podezřelého z dovážení pseudoefedrinuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Chebští kriminalisté obvinili čtyři muže ve věku 37, 47, 50 a 61 let a dvě ženy ve věku 36 a 38 let z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,” informoval ve středu o případu mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Slyšel jsem ťukání boží, dáte si marihuanu? Muž s pěstírnou v bytě nabízel policii drogy

Krimi

Zadržení proběhlo ve spolupráci se zásahovou jednotkou na několika místech na Chebsku již v polovině ledna, kriminalisté nyní zveřejnili video z akce.

Foto: Policie ČR

Gang podle policie dovážel pseudoefedrin ze zahraničí do Česka

Skupina podle kriminalistů skládala od poloviny minulého roku peníze, za které sháněla v zahraničí pseudoefedrin k výrobě pervitinu.

„Jeden z obviněných, padesátiletý muž, po obdržení finančních prostředků obstaral pseudoefedrin. Látku měl poté do České republiky osobním vozidlem přivézt jednašedesátiletý cizinec, který byl v první polovině ledna taktéž zadržen," uvedl Kopřiva.

Dal jsem si lajnu, vysvětloval řidič policii, proč jel po D11 stoosmdesátkou

Krimi

Obviněným hrozí až desetiletý trest, jelikož podle policie spáchali trestný čin jako organizovaná skupina a ve velkém rozsahu.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila šest lidí, které podezírá z obchodu s drogami na Chebsku

„Při domovních prohlídkách byla zajištěna finanční hotovost pocházející z distribuce drog, více jak 90 gramu pervitinu a více jak 2,4 kilogramu pseudoefedrinu, látky sloužící pro výrobu drogy pervitin,” upřesnil Kopřiva.

Foto: Policie ČR

Zadržení gangu podezřelého z dovážení pseudoefedrinu

„V případě, že by se podařilo členům organizované skupiny ze zajištěné látky vyrobit drogu pervitin, tak by následným prodejem na černém trhu utržili částku ve výši nejméně 2 miliony korun,” dodal mluvčí s tím, že pět z obviněných poslal soud do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám