Hlavní obsah

Obtěžování nezletilé, drogy a podvody za 1,5 milionu. Recidivista z Vysočiny šel do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Hned z několika závažných trestných činů obvinili kriminalisté muže z Třebíčska, který měl kromě obtěžování nezletilé dívky mimo jiné také vylákat z lidí přes 1,5 milionu korun. Podezřelého zadrželi kriminalisté v Jihlavě, kde měl navíc úředně zakázaný pobyt. Soud obviněného poslal do vazby, hrozí mu až osmileté vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Jana Kroutilová. Kriminalisté 35letého muže obvinili z rozsáhlých podvodů, při kterých měl od několika lidí vylákat pomocí různých historek a příslibů hotovosti více než 1,5 milionu korun.

Mezi poškozenými je třeba řidič taxi, u kterého neustále měnil dohodu ohledně zaplacení jízdy, až vše skončilo pro šoféra finanční ztrátou. Dále podle vyšetřovatelů obviněný vysál bankovní účet ženě, kterou měl k tomu připravit o šperky a finanční hotovost.

Recidivista se vydával za lékaře a obíral v Brně důchodkyně. Soud mu potvrdil šest let

Krimi

„Další podvedený muž přišel o peníze, když uvěřil, že se jedná o půjčku, kterou bude obviněný splácet,” upřesnila Kroutilová s tím, že vylákané peníze muž podle policie použil pro svou potřebu.

Nezůstalo ale jen u peněz. „Dále oslovil nezletilou dívku, se kterou nepřípustně komunikoval a nabízel jí také marihuanu. Pohyboval se přitom v Jihlavě a okolí, i když má uložený zákaz pobytu na jihlavském okrese,” sdělila mluvčí.

Podezřelý byl v celostátním pátrání a dopadnout se ho podařilo začátkem týdne právě v Jihlavě. Trestní stíhání se týká podvodu se značnou škodou, svádění k pohlavnímu styku, nedovolené výroby psychotropních látek a maření úředního rozhodnutí.

Patnáctiletý recidivista zaútočil na seniora a invalidu. Sebral jim peníze a utekl

Krimi

Podle vysočinského kriminalisty Pavla Krčála se jedná o recidivistu, který byl z vězení propuštěn naposledy na konci loňského roku, přičemž na jaře už byl znovu odsouzen.

Policie a státní zastupitelství navrhly vzetí podezřelého do vazby, čemuž soud vyhověl. „Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze obviněnému muži uložit trest odnětí svobody až na osm let,” dodala Kroutilová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám