Hlavní obsah

Pervitin až za 1500. Policie ukončila podnikání drogového gangu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Osm dealerů drog zadrželi policisté v minulých dnech na různých místech ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Téměř půlroční práci završili zajištěním rozsáhlého množství pervitinu na východě Moravy.

Foto: Policie ČR

Policisté v bytech objevili sedm set gramů pervitinu.

Článek

„Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili téměř 700 gramů této drogy. Všech osm zadržených obvinili z trestného činu na úseku toxikomanie, čtyři z nich jsou stíháni vazebně,“ sdělila Právu policejní mluvčí Lenka Javorková.

Do vězení v Olomouci nastoupila žena i s pytlíkem pervitinu

Krimi

Hlavním pachatelem ze skupiny dealerů je jedenačtyřicetiletý muž z Uherskohradišťska, který nakupoval ve velkém pervitin v Ostravě a prodával ho dalším dealerům. „Ostatní obvinění, mezi kterými jsou i čtyři ženy, jsou ve věku od 29 do 56 let a jsou ze Zlínska, Uherskohradišťska a Ostravska,“ vyjmenovala mluvčí.

Kromě tři čtvrtě kilogramu pervitinu krajští kriminalisté zajistili i digitální váhy, injekční stříkačky, finanční hotovost v řádech statisíců korun a další věci určené k distribuci pervitinu. Nejvíce věcí pocházelo z bytu v Ostravě.

Foto: Policie ČR

Kromě pervitinu zajistili policisté při domovních prohlídkách velké množství peněz.

Většina obviněných jsou uživatelé pervitinu a v minulosti byli za drogovou trestnou činnost opakovaně trestáni. Drogu šířili především ve Zlínském kraji a podle kriminalistů distribuovali za půl roku nejméně čtyři kilogramy pervitinu.

„Přičemž gram drogy prodávali za tisíc až patnáct set korun. Nejaktivnější z nich se živili pouze prodejem drog a nikde nepracovali. Jejich trestná činnost byla sofistikovaná a důmyslně promyšlená, tak aby policistům znesnadnili odhalení,“ podotkla Javorková.

Pěstírny konopí, kokain i extáze. Olomoucký soud potvrdil gangu tresty vězení

Krimi

Vyšetřovatel osm osob obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněným hrozí v závislosti na rozsahu spáchané trestné činnosti vězení v rozmezí od pěti do dvanácti let.

„Čtyři obvinění jsou stíháni vazebně, zbytek na svobodě. Jeden z obviněných byl navíc covid pozitivní a tato skutečnost kriminalistům ztěžovala práci. Nyní je kvůli onemocnění ve speciálním režimu i ve vazbě,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám