Hlavní obsah

Bude to jako v Ostravě, hrozil prý muž nemocnici v Hradišti. Nakonec byl propuštěn

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Policisté zadrželi ve čtvrtek ve Zlíně muže, který měl telefonicky vyhrožovat nemocnici v Uherském Hradišti, že by se tam mohlo stát totéž co v Ostravě. Měl volat na ministerstvo zdravotnictví. Během vyšetřování se ale zjistilo, že muž ničím nehrozil a v pátek byl propuštěn. Policie přitom původně avizovala, že muže obviní z šíření poplašné zprávy a prováděla u něj domovní prohlídku. Muže propustila poté, co vyslechla oznamovatele z ministerstva zdravotnictví.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Speciální jednotka v Ostravě

Článek

„Ve čtvrtek krátce po 15. hodině odpoledne jsme přijali na lince 158 oznámení o anonymním telefonátu v Praze na Ministerstvo zdravotnictví ČR, kam mužský hlas oznámil, že má zdravotní potíže a nikdo ho nechce vyslyšet. Dále uvedl, že by se v Uherskohradišťské nemocnici mohlo stát to, co se stalo v Ostravě,“ informovala v pátek mluvčí policie Lenka Javorková.

V nemocnici v Uherském Hradišti již měli nastavené bezpečnostní opatření po útoku v Ostravě. „Na místo vyjelo několik policejních hlídek. V nemocnici zasedl krizový štáb. Některé vchody do nemocnice byly uzavřeny, ostatní vstupy hlídala policie, která kontrolovala osoby nacházející se v nemocnici a přicházející do nemocnice,“ popsala mluvčí.

Večer ale policie oznámila, že všechno je trochu jinak. „Byl proveden i výslech oznamovatele z ministerstva zdravotnictví. Jeho výslechem nebyl potvrzen původní charakter oznámení. Ani dalším prověřováním nebyly zjištěny skutečnosti důležité k zahájení trestního stíhání zadrženého muže a tento byl ve večerních hodinách propuštěn," uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

„Oznamovatel vnímal sdělení jako hrozbu, což se nepotvrdilo,“ sdělil Malcharczik.

Střelba v Ostravě má sedmou oběť, zraněná žena zemřela

Domácí

Podruhé jsme se narodily, řekla svědkyně střelby. Zdroj: FTV Prima Velké zprávyVideo: TV Prima Velké Zprávy

Kriminalisté muže přes noc drželi v policejní cele. Muž měl v dechu 1,96 promile alkoholu. Policisté zjistili, že muž nevlastní žádnou legálně drženou zbraň,“ sdělila Javorková. Mluvilo se dokonce o návrhu na uvalení vazby.

Muž byl původně podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy, za který trestní zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody, ovšem při vyšetřování se zjistilo, že žádný trestný čin nespáchal a byl propuštěn.

Jeden ze zraněných po střelbě v Ostravě byl propuštěn z nemocnice

Krimi

Reklama

Související články

Vrah hledal čekárnu, kde bylo nejvíc lidí

Moravskoslezská policie pokračuje ve vyšetřování případu vraha z Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě. Ve čtvrtek odpoledne zemřela žena se...

Výběr článků

Načítám