Hlavní obsah

Asi upadla v koupelně, hájí se muž obžalovaný z umlácení manželky k smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případem nešťastného a divokého soužití s tragickým koncem se začal ve středu zabývat Krajský soud v Praze. Čtyřiatřicetiletý muž je obžalován z brutálního zmlácení manželky, která na následky zranění zemřela. Za těžké ublížení na zdraví může obžalovaný dostat až 16 let vězení. U soudu prohlásil, že o ničem neví, protože spal. Manželka si podle něj zranění způsobila pádem v koupelně.

Muž obžalovaný ze smrti své ženyVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Muž podle obžaloby napadl manželku koncem června v ubytovně v Suchdole u Kutné Hory.

Podle spisu ji měl doslova mlátit hlava nehlava, žena měla pohmožděný týl, bradu, obočí. Obžalovaný jí tím měl způsobit mimo jiné otok mozku a krvácení do mozku i do břicha. Žena v průběhu noci na následky zranění zemřela.

Obžalovaný soudu popsal inkriminovaný den, že byli se ženou na procházce a dali si pivo. Když přišli domů, začal muž dělat večeři, přičemž oba dále popíjeli pivo. Do toho přišel jejich známý s lahví whisky.

Deseti ranami nožem ubodala partnera, soud jí potvrdil devět let

Krimi

„Manželka navrhla, ať se otevře flaška, tak jsme popíjeli,“ popisoval obžalovaný. Během toho se jeho žena začala do známého navážet a ztrapňovat ho, tak ji okřikl.

Jinak se prý ten večer nehádali. Po nějaké době a dalších panácích měl obžalovaný prý už dost. Byl údajně opilý, a tak si šel lehnout.

Probudil se až nad ránem, kdy se jejich zhruba roční syn probudil hlady. „Byl jsem úplně na hadry, kdyby mi kluk nekřičel přímo u hlavy, tak bych se nevzbudil,“ řekl muž.

Foto: Novinky

Muž obžalovaný ze smrti své ženy

Muž dítě nakrmil a pak si všiml, že žena není v posteli. „Našel jsem ji v koupelně, jak leží. Viděl jsem, že má rozseklou bradu, vyletěl jsem a bušil na sousedy, řekl jsem jim, že nevím, co mám dělat,“ uvedl u soudu.

Snažil se jí prý dát první pomoc, volal záchranku a operátorka mu přes telefon radila. Když přijeli záchranáři, tak už se jim ženu oživit nepodařilo.

„Je mi to hrozně líto, ztratil jsem milovanou manželku. Celé si to nedovedu vysvětlit,“ řekl v přípravném řízení. Svou vinu na manželčině smrti ale odmítl. „Mohla upadnout v koupelně, nevím, co se tam stalo,“ nadhodil muž.

Muž na pražských Vinohradech zmlátil ženu, pak ji nacpal do auta a odjel

Krimi

Podle svědků jejich soužití mělo k ideálu daleko. „Hádali se, prali se, měli ‚Itálii',“ řekla jedna ze svědkyň.

Ta rovněž soudu řekla, že žena chtěla od obžalovaného odejít, protože se ho bála. Další ze svědků, u kterého zemřelá v minulosti bydlela, zase prohlásil, že ho obžalovaný ze žárlivosti poměrně razantně zmlátil.

Sám obžalovaný připustil, že jejich soužití bylo někdy divočejší, ale ženu prý nikdy nezmlátil. Jen snad prý když u ní párkrát našel v kabelce alkohol, tak jí kvůli tomu vrazil pohlavek.

Soud bude pokračovat v pondělí slyšením znalců a dalších svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám