Hlavní obsah

Deseti ranami nožem ubodala partnera, soud jí potvrdil devět let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pětapadesátiletá Jiřina Marková, která loni ubodala v opilosti svého partnera, si za vraždu odsedí devět let ve vězení. Rozhodl o tom v úterý pražský vrchní soud, když zamítl odvolání Markové i státního zástupce. Žalobce požadoval vyšší trest, Marková jej chtěla zase o rok snížit. Rozsudek je pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Jiřina Marková přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

„Nalézací soud při výměře trestu postupoval citlivě,“ konstatovala soudkyně Michaela Pařízková. Podle ní většina okolností případu vyznívá pro Markovou pozitivně, ať už její dosavadní bezúhonný život, příznivá možnost resocializace či její doznání.

Soud proto zamítl odvolání státního zástupce, podle něhož nebyly splněny veškeré podmínky pro mimořádné snížení trestu pod zákonnou trestní sazbu, která v tomto případě činila 10 až 18 let vězení.

Špičkoval do mě, tak jsem ho ďobla. Za ubodání přítele dostala žena devět let

Krimi

„Po poslední ráně ztichnul”

Marková svého partnera ubodala deseti ranami nožem v Českém Brodě. V osudný den spolu popíjeli alkohol a časem se začali hádat. Muž do Markové ve finále strčil, na což žena zareagovala tak, že vzala kuchyňský nůž se čtrnácticentimetrovou čepelí a deseti ranami muže ubodala.

„Furt do mě špičkoval, chtěla jsem ho jen postrašit, aby toho nechal, pak jsem ho ďobla někam pod klíční kost. (…) On se pořád smál, byl takový, jakože se nic neděje. Po poslední ráně ztichnul,“ popsala u hlavního líčení Marková.

Muži mimo jiné probodla plíci, jeho bezprostřední smrt už podle pitvy nešlo odvrátit.

Marková se k činu přiznala a prohlásila, že je vinna žalovaným skutkem, byť tvrdila, že si ho nepamatuje. „Nemělo se nic stát,“ prohlásila v úterý Marková, která se u Krajského soudu v Praze přiznala a uzavřela dohodu o vině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám