Hlavní obsah

Zpřísněná opatření proti covidu v Kalifornii. Některé podniky musí okamžitě zavřít

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen necelé dva týdny vydržela v některých částech Kalifornie uvolněná protikoronavirová opatření. Guvernér Gavin Newsom v neděli nařídil sedmi okresům včetně Los Angeles okamžité uzavření barů, pivnic a podobných podniků, kde se prodává alkohol, informoval deník Los Angeles Times.

Foto: Profimedia.cz

Guvernér Kalifornie Gavin Newsom

Článek

Rozhodnutí guvernéra bylo v neděli oznámeno doktorkou Soniou Angellovou, státní zdravotní ředitelkou. Nařízení platí s okamžitou platností pro sedm okresů (Los Angeles, Fresno, Kern, San Joaquin, Tulare, Kings a Imperial). Pro dalších osm okresů platí pouze doporučení.

Nařízení se vztahuje zejména na bary, pivnice a podniky, kde se prodává alkohol bez závislosti na jídle. Podniky, které jídlo servírují, jsou požádány, aby provoz přesunuly na terasy.

„Covid-19 je v Kalifornii pořád. V některých částech státu se navíc situace zhoršuje. To je důvod, proč jsme se rozhodli vydat v okresech s nejzávažnější situací taková opatření,” zdůvodnila rozhodnutí Angellová. Opatření podpořil rovněž Eric Garcetti, starosta Los Angeles.

V čínském okrese se znovu začal šířit koronavirus. Karanténa zasáhne 400 tisíc lidí

Koronavirus

„Už když jsme opatření uvolňovali, upozorňovali jsme, že se situace může změnit a my budeme muset ochránit zdraví našich občanů,” uvedl starosta.

V Los Angeles se v neděli objevilo 2542 nových případů nákazy novým koronavirem. Plán uvolňování opatření byl zveřejněn 5. června, od 18. června mohly podniky postupně otevírat. Nedělní data však ukazují, že v některých okresech se situace zhoršila, na což úřady ihned reagovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám