Hlavní obsah

V čínském okrese se znovu začal šířit koronavirus. Karanténa zasáhne 400 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

An-sin

Čínské úřady kvůli nárůstu nových případů koronaviru uzavřely okres An-sin v provincii Che-pej nedaleko Pekingu. Přísná karanténní opatření zasáhnou přes 400 tisíc lidí, uvedla BBC.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Pekingský stadion Kuan-kan, kde se testují lidé na covid-19.

Článek

Opatření se zavádí v důsledku obav před druhou vlnou koronaviru. Pracovat budou jen zaměstnanci „nezbytných“ odvětví a do obchodu bude moci pouze jeden člen rodiny, a to jednou za den.

Tamní hygienici jsou však optimističtí a tvrdí, že se šíření viru podaří zastavit, protože okres není tak hustě obydlený jako čínské metropolitní oblasti.

Situace s koronavirem v Pekingu je extrémně vážná, varoval magistrát

Koronavirus

An-sin leží zhruba 150 kilometrů jižně od Pekingu. V posledních dvou týdnech se v okrese objevilo 18 nových případů nákazy koronavirem. V Číně přitom od března přibylo jen 4700 nových případů a v červnu přibývaly v jednotkách za den. Většinu z nich navíc představují lidé, kteří do Číny přicestovali ze zahraničí.

Celkem se v Číně, kde byl virus SARS-CoV-2 poprvé na konci loňského roku zaznamenán, potvrdilo 83 512 případů nákazy, na komplikace související s nemocí covid-19 zemřelo 4634 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám