Hlavní obsah

Zatajila koronavirus a vydala se letadlem na pohřeb. Onemocněly desítky členů rodiny

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polly Williamsová ze Západní Virginie se na konci června dozvěděla o smrti své sestřenice. V dalších týdnech ale následovaly další nepříjemné okamžiky. Na pohřbu se totiž nakazily desítky rodinných příslušníků koronavirem. Ten rozšířila příbuzná rodiny, která na pohřeb dorazila, ačkoliv o nákaze zřejmě věděla, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Na pohřbu se nakazily desítky lidí. Ilustrační foto

Článek

Pohřeb se uskutečnil na začátku minulého měsíce ve státě Kentucky. Zúčastnily se jej desítky rodinných příslušníků, kteří se sjeli na místo z několika států USA. Mezi účastníky však byla i jedna příbuzná z Arizony, která pomáhala rodině s organizací pohřbu. Neprozradila ale, že její manžel i syn byli několik dní před pohřbem pozitivně testováni na covid-19.

„Necítila se dobře, ale na pohřbu o tom člověk moc nepřemýšlí. Myslela jsem si, že je prostě unavená po náročné cestě. O tom, že by někdo u ní doma měl covid-19, se nezmínila,” uvedla Williamsová, jež chtěla ponechat svou příbuznou v anonymitě.

Zemřel zpěvák a herec Trini Lopez. Měl covid-19

Kultura

V následujících dnech se stav příbuzné zhoršil a potvrdila se u ní nákaza koronavirem. Přitom na smuteční hostině přišla do styku s desítkami účastníků pohřbu.

Jako první se nakazilo malé dítě v domě, kde nejmenovaná příbuzná po několik dní přebývala. „A pak to začalo. Šířilo se to jako požár,” řekla Williamsová. Koronavirem se postupně nakazilo asi 40 lidí z rodinného kruhu a další stále přibývají. Mezi nakaženými byla i pětiměsíční dvojčata či 77letá babička. Onemocněla rovněž sama Williamsová a její matka, která s covidem-19 bojuje dosud.

Sobecké a neodpustitelné

A Williamsová zřejmě své příbuzné z Arizony jen tak neodpustí. „Zachovala se strašně sobecky. Chápu, že nám umřela blízká osoba, je mi z toho také hrozně. Ale sednout si do letadla a cestovat za svojí rodinou s vědomím toho, že jsem nemocná, je podle mě sobecké a neodpustitelné,” nešetří kritikou Američanka.

USA hlásí už pět milionů nakažených koronavirem

Amerika

„Mohla mít alespoň roušku, rukavice a varovat nás, abychom se drželi dál. Zatajila důležitou informaci, a ohrozila tak mnoho životů. A je jedno, jestli to byli lidé v letadle, nebo vlastní rodina. Všichni za to teď pykáme. Vědomě nás vystavila obrovskému nebezpečí, přitom stačilo říct, že je nemocná. Udělali bychom všechno, abychom jí pomohli,” dodala žena, která příběh nyní zveřejnila, aby upozornila na možná rizika další rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám