Hlavní obsah

Zaměstnanci domovů pro seniory nebudou muset od 8. června na testy

Zaměstnanci v domovech pro seniory a v dalších zařízeních sociálních služeb se nebudou muset od 8. června testovat na koronavirus. Povinnost v pondělí jako další uvolnění opatření proti šíření nemoci zrušila vláda. Po jednání kabinetu o tom informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Yves Herman, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Mimořádné opatření zavedlo ministerstvo v reakci na šíření nového typu koronaviru 9. dubna. Všichni provozovatelé zařízení sociálních služeb v pobytové formě tehdy dostali nařízeno, aby zajistili pravidelné vyšetřování všech svých zaměstnanců na přítomnost specifických protilátek proti covidu-19.

Přehledně: Semafor pro cestování a další rozvolnění pro akce a bazény

Domácí

"Vzhledem k aktuálnímu vývoji epidemiologické situace a stavu i trendu počtu nemocných s onemocněním odpadly důvody pro nařízení povinností, které jsou předmětem mimořádného opatření," uvádí text, který opatření ruší.

Celkem se od začátku epidemie v Česku nakazilo 9286 lidí, vyléčených je 6642 a obětí 320. Aktuálně je v zemi 2323 nakažených. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví k dnešním 17:30.

Reklama

Výběr článků

Načítám