Hlavní obsah

Za porušení karantény dostala žena v Rakousku pokutu 31 tisíc korun

DPA, jz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ried im Innkreis

Procházka během karantény vyšla ženu z Horních Rakous hodně draho, píše agentura DPA. Za porušení domácí izolace jí soud ve městě Ried im Innkreis nařídil pokutu ve výši 1200 eur (zhruba 31 500 korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poté, co u 35leté ženy byla diagnostikována nákaza novým typem koronaviru Sars-CoV-2, byla jí nařízena domácí karanténa. U soudu žena tvrdila, že po dvou dnech už to nemohla vydržet, proto si vzala roušku a vydala se na čerstvý vzduch na malou procházku.

Jenže ji uviděla sousedka a porušení nahlásila policii. Žena byla obviněna z úmyslného ohrožení obyvatel prostřednictvím nakažlivé nemoci.

Podobný případ řešil soud v Klagenfurtu. Před jeho senátem stanul 49letý muž, který se během karantény vydal na poštovní přepážku v supermarketu. Muž dostal trest v podobě šestiměsíční podmínky a pokutu ve výši 800 eur (21 tisíc korun).

Rakousko od pátku opět zavádí povinnost nošení roušek v supermarketech, na poštách, v bankách, úřadech a zdravotnických zařízeních. Opatření tamější vláda nařídila kvůli zvyšujícímu se počtu nakažených v posledních třech týdnech, kdy každý den bylo přes sto nových případů. Ve čtvrtek zaznamenaly úřady 170 nově infikovaných, čímž celková bilance stoupla na 20 099. S nemocí covid-19 zemřelo v Rakousku dosud 711 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám