Hlavní obsah

Z nemocnice frustrovaně odešel, o hodinu později bývalý seržant zemřel na ulici

Novinky, nčs

Bývalý seržant newyorské policie (NYPD) zemřel v pondělí na ulici poté, co opustil nemocnici, kde nebyl spokojen s péčí zdravotníků. Šestapadesátiletý Yon Chang měl podezření na nákazu novým koronavirem, přesnou příčinu smrti však bude muset určit až nařízená pitva.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle informací serveru New York Post bývalý seržant navštívil newyorskou nemocnici s podezřením na nákazu novým koronavirem. Nebyl však spokojený s přístupem personálu a péčí, které se mu dostalo, a frustrovaný odešel pryč.

O hodinu později zemřel na ulici ve čtvrti Upper East Side, oficiálně ze zatím neznámých důvodů, ačkoliv například seržantská asociace Sergeants Benevolent Association (SBANYPD) vydala prohlášení, v němž uvedla, že Chang zemřel v důsledku onemocnění covid-19.

„S velkým zarmoucením oznamujeme, že nás opustil bývalý seržant Yon Chang. Zemřel 6. dubna v důsledku nákazy koronavirem,” uvedla asociace.

Volná lůžka na JIP a lidé v parcích, Česko pandemii koronaviru zvládá, píší v USA

Koronavirus

Chang byl členem newyorské policie od roku 1994 a sloužil po dobu 20 let. „Je to tragédie. Vyjadřujeme rodině hlubokou soustrast. Zní to jako z nějakého sci-fi filmu, bohužel to ale nekončí a zasáhne to další lidi v našem blízkém okolí,” vyjádřil obavy Ed Mullins, prezident SBANYPD.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Newyorské nemocnice čelí v posledních dnech velkému vytížení. Největší město Spojených států je hlavním ohniskem nákazy v celých USA. Nakaženo bylo ve městě téměř 75 tisíc lidí a přes 3500 jich v souvislosti s nákazou novým koronavirem zemřelo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vysokozdvižný vozík v New Yorku nakládá tělo do chladírenského vozu.Video: AP

Brooklynská nemocnice jako obrázky z pekla. Pacienty vmžiku ztrácíme, popsala lékařka

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám