Hlavní obsah

Vlajková loď francouzské armády je v karanténě, 50 námořníků má koronavirus

– Toulon
Novinky, mso

Jediná letadlová loď francouzské armády je v karanténě. V neděli připlula na jih země, protože padesát členů posádky mělo už v pátek pozitivní test na koronavirus, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jih Francie připlula letadlová loď Charles de Gaulle, 50 námořníků vykazuje symptomy podobné covidu-19Video: FRENCH DEFENCE MINISTRY/FRENCH NAVY , Reuters

 
Článek

Vlajková loď francouzského námořnictva Charles de Gaulle, pojmenovaná po bývalém francouzském prezidentovi, kotví v Toulonu. Na její palubě je 1760 členů posádky.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V rámci ”opatření„ byli tři lidé helikoptérou transportováni do městské nemocnice a další je budou následovat, stojí v prohlášení ministerstva obrany. Není přesně známo, jaký je zdravotní stav hospitalizovaných. Posádka zůstane v příštích dvou týdnech na lodi v povinné karanténě.

„Tímto bezprecedentním opatřením chceme ochránit nejen naše námořníky, ale také jejich rodiny a obyvatele Francie,“ řekla pro server rfi.fr mluvčí Středomořské námořní prefektury Christine Ribbeová.

Letadlová loď má na své palubě vlastní jednotku intenzivní péče a v posledních dnech byla součástí cvičení evropských zemí v Baltském moři. V úterý by měla začít dezinfekce plavidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám