Hlavní obsah

Ve Wu-chanu se nakazil lékař. Omezení pohybu přitom mají skončit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provincie Chu-pej, odkud se na sklonku loňského roku začal šířit nový koronavirus, chce zrušit omezení pohybu lidí. Pět dnů za sebou nepřibyla žádná nákaza, ale v pondělí se nakazil jeden z lékařů. Kde přesně, není zatím jisté.

Foto: Šen Po-chan, Sin-chua, ČTK

Lékař v čínském Wu-chanu (Ilustrační foto)

Článek

Někdejší epicentrum pandemie nemoci Covid-19, čínské město Wu-chan, pět dní neohlásilo žádného nového nakaženého. A pak se objevil lékař, kterému byla nákaza diagnostikována. Pracuje v místní provinční nemocnici.

Informace pocházejí od zdravotního úřadu města Wu-chan a přišly v pondělí spolu se zprávou o sedmi dalších mrtvých a 426 vyléčených. Nejmenovaný lékař se podle úřadu mohl nakazit právě při práci; konkrétní místo nakažení nyní hledají.

Evropa má přes 200 tisíc nakažených. Polovinu případů tvoří Itálie a Španělsko

Koronavirus

Provincie Chu-pej, v níž jedenáctimilionové město Wu-chan leží, má zrušit omezení pohybu obyvatel. Podle epidemioložky Li Lan-ťüanové nicméně boj není vyhraný. „Mise ve Wu-chanu není splněna, stále tam je spousta pacientů v kritickém stavu,” uvedla v pondělí pro státní noviny People's Daily.

Dodala, že má obavu o to, aby Čínu nezasáhla druhá vlna epidemie. Podobný názor se objevil také v dalších státních novinách. Podle Global Times jsou za největší rizika považovány díry v testování a nedostatečná karanténa lidí, kteří přijíždějí ze zahraničí.

Osm dní horeček, bolestí a nechutenství. Reportér Novinek popsal průběh nemoci COVID-19

Koronavirus

V úterý čínské úřady ohlásily 78 nových nakažených lidech, z čehož 74 si nemoc přivezlo ze zahraničí. Celkem má Čína dle webu Worldometers 81 171 nakažených, z čehož se 73 159 lidí vyléčilo a 3 277 lidí zemřelo.

Celkem na světě bylo potvrzeno kolem 400 tisíc nakažených. Na Evropu připadá zhruba polovina, přičemž jen Itálie jich má kolem 70 tisíc. V Česku bylo k úternímu podvečeru 1394 nakažených, dva mrtví a osm vyléčených.

Reklama

Výběr článků

Načítám