Hlavní obsah

V Rakousku se blýská na lepší časy, nakažených koronavirem je méně

– Vídeň

Počet nakažených novým typem koronaviru Sars-CoV-2 překonal v Rakousku další rekord, úřady hlásí 12 051 nakažených. Mrtvých je 204, píše server heute.at. Odborníci jsou spokojení, protože podle nich lze vysledovat pozitivní trend. Devátý den po sobě je míra nárůstu počtu infikovaných v jednotkách procent a počet pacientů na jednotkách intenzivní péče se už tři dny prakticky nemění.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Prázdné ulice Vídně

Článek

V nemocnicích je nyní 1056 lidí a na jednotkách intenzivní péče 244, což je dokonce o jednoho méně než v sobotu. Z nákazy se uzdravilo 2999.

Od soboty vzrostl počet nakažených o pouhá 2,5 procenta. Vyčnívá přitom Vídeň, kde je nárůst pouze jednoprocentní. V absolutních číslech přibylo 282 nových případů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Světlo na konci tunelu je silnější,“ řekl rakouský ministr zdravotnictví Rudi Anschober. Ministr však také zdůrazňuje, že je třeba nepolevovat a o Velikonocích nepořádat soukromé oslavy.

Kancléř Sebastian Kurz naznačil, že v pondělí poodhalí hrubý plán postupného uvolňování opatření proti šíření koronaviru. „Pokud zůstaneme během Velikonočního týdne všichni disciplinovaní, věřím, že se budeme moci postupně a opatrně vrátit po Velikonocích k normálnímu životu,“ řekl Kurz v rozhovoru pro deník Kleine Zeitung.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám