Hlavní obsah

Policie v Londýně rozháněla davy lidí. V předvečer lockdownu vyrazili hromadně do ulic

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýňané si v předvečer lockdownu vyšli užít poslední návštěvu restauračních a zábavních zařízení. Davy lidí musela nakonec rozhánět policie. Ve švech praskala především zábavní čtvrť Soho, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Londýňané před lockdownem vyrazili do ulic, rozháněla je policieVideo: Reuters

 
Článek

Britská policie ještě v průběhu středy nabádala občany, aby dodržovali sociální odstupy, pokud ve středu večer někam vyrazí. Přesto někteří výzev neuposlechli a ještě kolem půlnoci je policie rozháněla. „Restaurace zavíraly už ve 22:00 hodin, běžte domů,” říkali jedincům strážníci v Soho.

Obětí by mohlo být dvakrát víc než na jaře, varuje Johnson

Evropa

Ve Velké Británii od čtvrtka platí podobná pravidla jako momentálně v České republice. Zavřená tak zůstávají všechna restaurační zařízení stejně jako obchody, které nejsou nezbytně nutné. Výjimku dostaly lékárny a obchody s potravinami. Stopku dostaly také privátní oslavy.

Britská vláda občany vyzvala, aby zůstávali doma, pokud to je možné. Chodit mohou do práce či do školy a povoleny jsou také individuální outdoorové sporty, například běhání.

Zemřel 26letý učitel, který zřejmě jako první Brit prodělal covid-19

Zahraniční

Spojené království má z celé Evropy nejvyšší počet fatálních případů (47 832), denně navíc přibývá kolem 20 tisíc případů. Lockdown podle premiéra Borise Johnsona automaticky vyprší 3. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám