Hlavní obsah

V USA hrozí stejný vývoj jako v Itálii, připustil viceprezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V americkém státě New York přibylo za posledních 24 hodin téměř 8000 potvrzených případů nákazy koronavirem. Celkem je nakažených již 83 712, informovala s odvoláním na místního guvernéra Andrewa Cuoma agentura Reuters. V Číně je nyní 81 554 nakažených. Viceprezident USA Mike Pence připustil, že zemi hrozí stejný vývoj jako v Itálii.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Infikovaných je tak ve státě New York již více než v pevninské Číně, odkud se na počátku roku začal koronavirus SARS-CoV-2 šířit do světa. Mrtvých přibylo ve srovnání s úterními daty 391.

Celkem si nemoc Covid-19 ve statě na východním pobřeží USA vyžádala už 1941 obětí. "Podívejte se na nás dnes, uvidíte sami sebe zítra," varoval ve středu guvernér Andrew Cuomo další části Spojených států. V nemocnicích státu New York nyní podle něj leží s nemocí COVID-19 přibližně 12 tisíc pacientů.

Budoucnost je v našich rukou

Americký viceprezident Mike Pence ve středu připustil, že se situace ve Spojených státech bude patrně vyvíjet jako v Itálii, která je epidemií koronavirem v Evropě postižena nejhůře.

„Na základě několika různých důvodů se domníváme, že situace v Itálii bude tomu, co nastane ve Spojených státech, nejpodobnější,“ řekl Pence v rozhovoru pro CNN.

Nebýt opatření, která už americká vláda přijala, byla by situace v zemi podle Pence daleko horší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám