Hlavní obsah

V Francii padají rekordy v počtu nakažených

Paříž

Francie za posledních 24 hodin zaznamenala 232 200 nových případů koronaviru. Je to nové maximum. Hranici 200 tisíc nakažených za den překonala potřetí v řadě. Země galského kohouta je co do počtu případů momentálně nejpostiženější zemí v Evropské unii. Dosavadním maximem bylo 208 099 nákaz ze středy.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Ve Francii padl další rekord v počtu nakažených koronavirem.

Článek

Mezi novými nákazami již převažuje varianta omikron. „Na začátku posledního týdne roku vykazovalo 62,4 procenta testů profil shodný s variantou omikron,“ uvedl úřad pro veřejné zdraví (SPF) ve své poslední týdenní zprávě zveřejněné ve čtvrtek večer. V předchozím týdnu se omikron podílel na nových nákazách 15 procenty.

Nárůst výskytu vysoce nakažlivého omikronu se dal podle agentury AFP očekávat s ohledem na skutečnost, že se tato varianta již stala dominantní i v jiných evropských zemích, jako Británie či Portugalsko.

Ve francouzských nemocnicích je přes 18 tisíc pacientů s covidem-19. Více než 3500 pacientů je ve vážném stavu. V souvislosti s covidem-19 zemřelo ve Francii od začátku pandemie více než 123 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám