Hlavní obsah

Turistka s koronavirem vesele cestovala po Austrálii, objevili ji na pláži

Novinky, nčs

Šestatřicetiletá britská turistka, která se nakazila novým koronavirem při pobytu v Austrálii, nedodržela karanténu. Ženu objevili v neděli na pláži ostrova Hamilton Island, kam se vydala z Queenslandu. Podle britského tisku stojí za případem nedorozumění.

Foto: Profimedia.cz

Hamilton Island je oblíbenou turistickou destinací.

Článek

Nejmenovaná žena v Austrálii pobývala necelý týden, když se v Sydney nechala testovat na onemocnění novým koronavirem. Žena nedodržela nařízenou karanténu při čekání na výsledky a vydala se na další cesty. Její test vyšel jako pozitivní.

Jakmile bylo zjištěno, že se turistka vydala ze Sydney na oblíbený turistický ostrov Hamilton Island, kontaktovali zdravotníci z Nového Jižního Walesu kolegy z Queenslandu. Ti v neděli objevili ženu na pláži ostrova Hamilton Island, kde si užívala dovolenou.

„Můžeme potvrdit, že na ostrov letecky přicestovala zahraniční turistka, jejíž test na přítomnost koronaviru se ukázal být pozitivní,” uvedla mluvčí ostrova, jenž je od Sydney vzdálen zhruba 1700 kilometrů.

Podle britského Daily Mailu mělo dojít k nedorozumění, kdy žena nevěděla, že jí byla nařízena izolace. Ačkoliv do destinace cestovala letecky, mluvčí ostrova uvedla, že jeho návštěvníkům nehrozí žádné nebezpečí a není důvod k uzavírání ostrova.

Hanks s manželkou byli propuštěni z nemocnice. Domů se ale jen tak nepodívají

Koronavirus

Turistka byla po vypátrání převezena na lodi do blízkého města Mackay, kde byla hospitalizována. Premiérka Queenslandu Annastacia Palaszczuková o víkendu prohlásila, že lidé, kteří poruší karanténu, se vystavují hrozbě pokuty ve výši až 13 tisíc australských dolarů (200 tisíc korun).

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám