Hlavní obsah

Trump chce v sobotu vyrazit mezi lidi

Washington

Americký prezident Donald Trump dokončil léčbu koronavirové nákazy, jeho stav je od pondělního návratu do Bílého domu stabilní a v sobotu se bude moci vrátit k plnění svých veřejných povinností. Oznámil to ve čtvrtek prezidentův lékař Sean Conley.

Foto: Erin Scott, Reuters

Moje hospitalizace nebyla nutná, řekl Donald Trump po dokončení léčby

Článek

„Očekávám, že prezident od té chvíle bude moci bez rizika obnovit své veřejné aktivity,” uvedl lékař v komuniké Bílého domu. Conley v prohlášení uvedl, že Trump na léčbu reagoval „nesmírně dobře”.

Trump měl před týdnem pozitivní test na covid-19 a strávil několik dní ve vojenské nemocnici Waltera Reeda poblíž Washingtonu. V karanténě byl od minulého čtvrtka, mezi lidi tak vyrazí po devíti dnech. V izolaci ale podnikl například jízdu v SUV kolem Bílého domu, při které zdravil příznivce. Vyšel také na balkon, kde si sundal roušku a bez ní se pak vrátil zpět dovnitř, kde byli další lidé.

Trump před kamerami strhl roušku. A nebyl ve své kůži

Amerika

Ve čtvrtek Trump za přetrvávajících nejasností kolem svého zdravotního stavu vzkázal, že šest dní po ohlášení pozitivního testu na koronavirus už nebere skoro žádné léky a cítí se dobře.

O minulém víkendu jeho lékařský tým informoval, že prezident začal brát kortikosteroid dexametazon, který se po dobrých výsledcích britské klinické studie začal používat u pacientů s těžkým průběhem covidu-19.

Kromě toho dostal i několik dávek léku remdesivir a kyslíkovou podporu.

Ve čtvrtečním interview prezident znovu rizika spojená s koronavirem bagatelizoval a prohlásil, že jeho hospitalizace ve skutečnosti nebyla nutná.

Reklama

Výběr článků

Načítám