Hlavní obsah

Testování návštěvníků naše slunce nezastíní. Řecko se chystá na spuštění sezony

Atény

Řecko zahájí letošní turistickou sezónu 15. června. Od 1. července budou možné přímé mezinárodní lety do turistických destinací v zemi. Ve středu to oznámil řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Kathimerini budou zdravotníci provádět testy na koronavirus na letištích.

Od 15. června budou moci v Řecku otevřít všechny hotely, včetně sezónních. Už od 1. června se mají v zemi otevřít hotely s celoročním provozem, které byly od března zavřené kvůli pandemii covidu-19.

Chorvatsko už vítá turisty s otevřenou náručí

Koronavirus

Premiér Mitsotakis v televizním projevu také oznámil, že návštěvníci budou podrobováni testům na koronavirus a že místní úřady budou dodržovat přísné zdravotnické protokoly. Dodal ale, že by to nemělo „zastínit naše jasné slunce a přírodní krásy Řecka”.

Úspěšné Řecko

Mitsotakis také připomněl, že Řecko mělo relativně nízké počty nakažených i úmrtí v této pandemii.

„Udělali jsme z naší země příklad hodný následování ve zvládání této zdravotnické krize," řekl premiér desetimilionové země, v níž se dosud potvrdilo jen 2850 případů nákazy koronavirem. Z toho 166 nakažených zemřelo.

Sardinie otevřela pláže, lidé ale musí dodržovat odstupy i ve vodě

Evropa

Podobně jako jiné země také Řecko začalo tento měsíc s uvolňováním karanténních opatření přijatých před dvěma měsíci kvůli šíření koronaviru.

V neděli se poprvé opět mohli věřící účastnit bohoslužeb a otevřely se pláže, v pondělí se otevřely archeologické památky a příští týden mohou začít opět fungovat restaurace, kavárny a bary. Na 15. června vláda naplánovala také otevření muzeí.

Řecko otevřelo pláže a lidé se nahrnuli k moři. Odstupy hlídají drony

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám