Hlavní obsah

Takhle si vyrobíte vlastní roušku bez šití, ukazuje šéf amerických zdravotníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

K výrobě domácí roušky stačí několik jednoduchých kroků, instruoval Američany na videu šéf tamní zdravotní služby Jerome Adams. Jako vhodný materiál doporučil tričko, šálu, ručník nebo obvaz, uvedl Daily Mail.

Jak vyrobit roušku ze starého trikaVideo: CDC

 
Článek

Párkrát přeložit látku, nasadit na kraj gumičky. Žádné šití. „Je to tak jednoduché,“ vysvětloval Adams v krátkém videu, které zveřejnilo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí. Američany vyzval, aby masku nosili. Podle hesla „moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě“ upozornil lidi, že lidé, kteří si dobrovolně masku vezmou, mohou před nákazou ochránit více lidí.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Adamse podpořila také manželka prezidenta Donalda Trumpa Melania, která na Twitteru napsala, že by „Američané měli nošení roušky brát vážně“.

Trump: Vypadal bych jako blázen

Sám Trump nošení roušky zlehčuje a ústa a nos má nadále nezakrytá jak při veřejných vystoupeních, tak i videokonferencích se světovými lídry. Uvedl, že při komunikaci s nimi by vypadal jak blázen.

„Nosit roušku není povinné, ale pouze dobrovolné. Já si ji určitě nevezmu. Cítím se dobře,“ řekl Trump novinářům.

Bude to náš Pearl Harbor, naše 11. září, varoval šéf americké zdravotní služby

Koronavirus

Přesto ale Trump podpořil páteční doporučení centra pro kontrolu a prevenci nemocí, aby si lidé ústa a nos zakrývali. „Nedávné studie nám potvrdily, že přenosy od jedinců bez příznaků hrají v šíření viru významnější roli, než jsme si mysleli,“ vysvětlil.

Spojené státy jsou celosvětově zemí, kde je nejvíce potvrzených případů nákazy nemocí Covid-19, kterou nový koronavirus způsobuje. V pondělí ve 12:45 SEČ měly USA 336 851 případů a 9 620 lidí nákaze podlehlo. Vyléčených je 17 977.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám