Hlavní obsah

Srbsko měsíc nepustilo důchodce skoro vůbec ven. Teď mají ulice sami pro sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Srbsko, které před měsícem zavedlo kvůli pandemii koronaviru jedny z nejpřísnějších opatření v Evropě, tento týden přistoupilo k jejich rozvolnění. Starším 65 let povolilo třikrát týdně krátké vycházky. Ve středu o tom informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Senioři v Srbsku po měsíci vyšli venVideo: AP

 
Článek

Až dosud platilo, že mohli lidé starší 65 let vycházet jen jednou týdně brzy ráno na nákup. To se nyní mění. Pro výjimku se srbské úřady podle AP rozhodly z obav, aby senioři v izolaci nechřadli.

Svým způsobem se důchodci v Srbsku dočasně stali privilegovanou skupinou. Procházky mají totiž povoleny v době, kdy obyvatelé mladší 65 let musí i nadále dodržovat zákaz vycházení, který v zemi platí od 18 hodin do 5 hodin ráno.

Lidem po celém světě dochází trpělivost, proti karanténě se začínají bouřit

Koronavirus

Na záběrech agentury AP pořízených po úterní 18. hodině je vidět, že řada seniorů využila možnost vyjít si na procházku. Za korzujícími dvojicemi penzistů jsou na videu vidět zavřené obchody a provozovny v ulicích Bělehradu.

V Srbsku byla nákaza novým koronavirem ke středečnímu odpoledni potvrzena u více než 6800 lidí, 130 infikovaných zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám