Hlavní obsah

Slováci zvažují, že dají Česko na červený seznam

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí v pátek nevyloučil zařazení České republiky a Rakouska mezi takzvané červené země, tedy ty, které jsou z hlediska koronaviru nejrizikovější. Za nejhorší označil v těchto zemích epidemiologickou situaci v Praze a ve Vídni.

Článek

Slovensko zvažuje úplné uzavření hranic s Ukrajinou. Nejvíc importovaných případů koronaviru do země bylo totiž z Ukrajiny a Chorvatska. „Na třetím místě je Česko, kde se situace zhoršuje,“ dodal Krajčí.

Slovensko naopak zvažuje přeřazení Bulharska a Švédska do zelené zóny, protože v těchto zemích se epidemiologická situace zlepšuje.

Aktualizovaný semafor: Situace v Praze se zhoršila, zelených je 10 okresů

Koronavirus

Podle aktuální epidemiologické situace byl v rámci Slovenska zařazen do červené zóny bratislavský okres 1 a celý okres Michalovce.

V červených zónách slovenští hygienici zakázali vnitřní akce od 23:00 do 6:00 s výjimkou svateb do 150 lidí. Zakázány jsou také hromadné akce v exteriérech nad 500 lidí a v interiérech nad 250 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám